Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ebben az...

Mit lehet tenni ebben az esetben? Párom barátja, a párom nevére lízingelt egy autót, de közben meghalt.

Figyelt kérdés
A párom barátjának az édesanyja ezidáig fizette rendesen a havi törlesztőt, de most anyagi gondjai vannak .... A csekk ide jön a mi címünkre, de most már a harmadik csekket sem hajlandó átvenni tőlünk a hölgy, ezáltal nincs fizetve. Mit lehetne tenni?
2011. jún. 11. 21:14
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:

Lemondani a lízingszerződést, visszaadni az autót és lenyelni a 3 havi ki nem fizetett részletet.

Ja és soha többet senkinek a sarát nem venni névre.

Pattogni nem érdemes, mert okirathamisítás, amit műveltetek.

2011. jún. 11. 21:21
 2/53 anonim ***** válasza:

Sosem értettem,hogy valaki miért csinál ilyen hülyeséget,hogy a saját nevére csinál egy csomó adósságot,és ezt tálcán adja át a másiknak.

Jól írták előttem.Vissza kell adni az autót,és tudomásul venni,hogy az eddig befizetett összeg elmegy.

2011. jún. 11. 21:24
 3/53 A kérdező kommentje:
Az autó totálkáros, benne halt meg a párom barátja, nem is tudom mi lett az autónak a sorsa. Én személy szerint ilyen felelőtlenséget biztosan nem csinálnék, még a szüleim kedvéjért sem, nemhogy egy barátomért ...
2011. jún. 11. 21:24
 4/53 tetro ***** válasza:
ja... visszaadni az autót, aztán kész.
2011. jún. 11. 21:26
 5/53 A kérdező kommentje:
Most mondja a párom, hogy az autó el lett adva és az az összeg ment a banknak. Nem látok a dühtől, nem értem, hogy lehet valaki ennyire felelőtlen, barát ide vagy oda!!
2011. jún. 11. 21:28
 6/53 tetro ***** válasza:
akkor meg az autóra volt biztosítás nem? lízingnél kötelező a casco. sőt ha az autó totálkáros lett, azzal meg is szűnik a szerződés és a cégnek azonnal vissza kell fizetni a jármű baleset előtti értéket, nem?
2011. jún. 11. 21:28
 7/53 A kérdező kommentje:
A halott volt a hibás, biztosító nem fizetett. A bank a törzskönyvet kiadta, kocsi már nincs a párom nevén, csak az adóság. :(
2011. jún. 11. 21:33
 8/53 A kérdező kommentje:
Apropó! Okirat hamisításról szó sincs, úgy kell elképzelni, mintha a párom vette volna az autó ás oda adta a barátjának, ha menjen vele. De az igazság az, hogy a barát kérte meg a páromat, hogy lízingeljen a nevére egy autót, ő majd fizeti a törlesztőjét, de az égiek közbe szóltak.
2011. jún. 11. 21:36
 9/53 anonim ***** válasza:

Dehogynem, pont ezt hívják okirathamisításnak.

Úgyhogy mindenhol az a szituáció áll fenn, hogy TI lízingeltek egy autót amit KÖLCSÖNADTATOK a havernak, aki totálkárra törte és meghalt benne. Az adósság a tietek.

De a lízingelt autókra valóban kötelező tudtommal a casco, a casconak meg pont az a lényege, hogy önrész felett akkor is fizet, hogyha a sofőr volt a hibás!

2011. jún. 11. 21:40
 10/53 anonim ***** válasza:
45%

így jártatok. De áruld már el nekem, mi volt a biznisz nektek abban, hogy ezt bevállaltátok?

Nem dühöngeni kell, hanem gondolkozdni. Lehetőleg még mielőtt belementek egy ilyenbe. Ez a tanulópénz, sajnálatos, hogy ilyen sok.

2011. jún. 11. 21:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!