Ha visszaadom a lízingelt autómat a pénzügyi intézet értékesítheti-e az ingóságaimat, melyek a férjem nevén vannak?
Lassan 20 éve vagyok "házas", ebből már közel 7 éve külön élünk. Úgy alakult, hogy nem tudom tovább fizetni az autómat és vissza fogom adni. Jelenleg nincsen ingatlan a nevemen, nincs bankszámlám, munkám és ingóságom sem. A férjem házában élek ami 100%-ban az ő nevén van és mindent ő vásárolt bele.
A kérdés az, hogy ilyen esetben a pénzügyi szerv akitől felvettem a hitelt az autómra (az autó a fedezet) és a fedezet nem elég a hátralévő tartozásom kiegyenlítésére, akkor bejöhetnek-e a férjem házába ahol most élek és kipakolhatják-e? Fontos, hogy az életközösség már 7 éve megszakadt, csak nem váltunk el, mert nem láttuk fontosnak. Nem örülnék neki, ha az ő vagyontárgyait értékesítenék az én hibám miatt. Viszont, azt is tudom, hogy a cég megtesz majd mindent, hogy beszedje a pénzét, de nekem tényleg semmim nincsen.
Mi fog történni szerintetek?
Ha a lízingszerződést akkor kötötted, amikor már megszakadt köztetek az életközösség, akkor nem, a férjed vagyonát békén hagyják.
De mindenképpen fontos, hogy a lízingbeadóval közöld, hogy 7 éve külön éltek ( így nincs házastársi vagyonközösség sem ). Mert különben képesek lesznek a férjed vagyonára is végrehajtást kérni a fennmaradó összeg erejéig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!