Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most mit tehetek? Teljesen...

Most mit tehetek? Teljesen ellátatlan lettem, Munkaviszonyt betegségeimre hivatkozva nem találok, a csekkeket hogyan adjam fel?

Figyelt kérdés

évig rokkant nyugdíjas voltam, magas vérnyomás, szív érrendszeri betegségekkel, az ORSZI a februári javaslatában megszüntette a továbbiakban a rokkant nyugdíj jogosultságom, azt mondta lesz munkalehetőségem.Azóta 9 munkáltatónál voltam felvételkor az üzemorvos írásban alkalmatlan minősítést adott a magas vérnyomás miatt, Még portásnak sem vettek fel pedig vagyonőri igazolványom van. Az összes iratokat megküldtem a Kormánynak, azt válaszolták ez ügyben nincs beleszólásuk. Addig keresem a munkát amíg ez sikerülni fog, így a havi csekkeket sem tudom feladni, a villanyt , a gázt , a kábel tv kikapcsolták a szolgáltatók, a hitelemet sem tudom fizetni az ügyben a házam árverezését emlegetik.Mit tehetek ez ügyben? Van értelme tovább így élni? Az ORSZI nél azt mondták szó szerint írjam meg ezt az Orbán Királynak Ö rendelte el , amit be kell tartani.

Várom a megoldási javaslatokat, amíg szíven nem szúrom magam.

2011. ápr. 19. 10:14
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Ja a szomszédunkba egy nő legalább 15 éve rokkant nyugdíjjas(hozzáteszem semmi baja az ég világon)-és bejárónője van!Ezzel szembe az én anyám meg az apám halálra gürcöli magát,már-már néha lóg a belük!!A szomszéd nő majd él vagy 100 évig,mert meg van kimélve!Az én anyám,meg az apám meg majd nem fogja látni az unokáját,mert addigra az egyiket elviszi a szívinfarktus,a másikat meg az agyvérzés!
2011. ápr. 19. 13:31
 22/40 A kérdező kommentje:
Igen felülvizsgálaton voltam, a nyugdíj Biztosítási intézet vonta meg a rokkant nyugdíjamat. Autóbusz vezetőként dolgoztam s onnét százalékoltak le. A vérnyomásom 260-280 volt a Kórházakban is a gyógyszerek hatásaira jelenleg 160-180 ra tudják beállítani azt mondták ezzel így kell élni. A leszázalékolásom idején a vesémet is eltávolították rossz indulatú tumor végett, fél gyomrom van, csípő protézist ültettek be, s a szemem is nagy mértékben károsodott. Tudom akiknek munkahelyük van azok elképzelni nem tudják milyen nehéz a munkavilágában helyet találni. Kérem annak a válaszolónak a segítését aki kételkedik abban hogy ilyen magas vérnyomással alkalmatlan minősítést adnak az üzem orvosok, pedig ez így van. A portási munkahelyre az volt az orvos válasza ha egyedül vagyok éjszaka s rosszul lennék ott halnék meg, ez nem hiányzik a munkáltatónak.Az önkormányzattól közhasznú munkával kapom a segélyt, de a havi kiadásaim 52468 Ft/hó. A területi Fideszes Országgyűlési Képviselő nem tud segíteni azt mondja munkát kell találnom s meg oldódik a problémám, kérte ebben a segítését, elutasította azzal hogy ne személyeskedjek vele mert a keze messzire eltud érni. Így jártam.
2011. ápr. 19. 13:56
 23/40 anonim ***** válasza:

Hogy hozol össze ekkora kiadást, atyaúúúréég???

Okés, hogy ez nem hasznos válasz, de ha tudod, hogy nincs miből megélj, miért nem tudsz lefaragni ebből?? :S

Sajnálom mindenesetre, ha nem kamukérdés..

2011. ápr. 19. 14:14
 24/40 anonim ***** válasza:

Azaz bocs.. ha a kaja is benne van, akkor oké..

Bár akkor csak az érdekelne, hogy hogy hozod ki ennyire pontos végösszegre..?

2011. ápr. 19. 14:14
 25/40 anonim ***** válasza:
Akkor ez így meg hihetetlen,hogy ennyi eü problémával elvették a rokkantnyugdíjat
2011. ápr. 19. 14:42
 26/40 anonim ***** válasza:

én csak olyanokat ismerek kiktől elvették a rokkannyugdíjat, akik valóban tudnak dolgozni. De van több olyan ismerősöm is, akiket vizsgáltak és megmaradt.

ha valóban jár neked, akkor kérj felülvizsgálatot.

ha pedig nem, akkor dolgozz

(azért érdekes, pont azokat a betegségeket soroltad fel, amik a kommentekbe szerepeltek. hozzá se tettél, el se hagytál egyet se. Érdekes....

2011. ápr. 19. 14:52
 27/40 anonim ***** válasza:

Igen 14:52

pont erre gondoltam én is ,hogy azokat a betegségeket sorolta fel mint a kommentesek.

...csak már le sem mertem írni,hogy nehogy kötekedésnek tűnjön:)

2011. ápr. 19. 14:57
 28/40 A kérdező kommentje:
az mit jelent hogy ezek a betegségek kommentesek ? Nos a havi kiadásaim azért ennyi mert a kábel tv, villany, gáz, telefon,mellett havi 25000Ft mert tavaly családi házam tatarozásához 1500000Ft hitelt kellett felvennem, s korábban jó indulatból kezesnek elmentem egy jó ismerősömnek, aki nem fizeti a hitelét ezt is nekem kell fizetnem. De eddig nem volt probléma ezzel mert a nyugdíjamból tellett erre, de most a megvonástól vannak a gondjaim. Tudom nem hiszi az el aki nincs ebbe a helyzetbe hogy Magyarországon lehetetlenség munkahelyeken munkaviszonyt létesíteni. Sajnos ma már nem a Kádári rossz de ettől sokkal jobb rendszerben vagyunk, akkor tegnap valaki leszámolt holnap dolgozhatott az új munkahelyén, sajnos azok az idők elmúltak, de milyen jó lenne ha ezt visszahozná a Fidesz Kormány, nagyon sokaknak a gondjai problémái megoldódnának. Sajnos a FIDESZ becsapta választóit és a még jobbani ellehetetlenítéseket valósítja meg.
2011. ápr. 19. 18:10
 29/40 anonim ***** válasza:

Engem, nem csapott be. Levitte az adómat, a gyerekeim után adókedvezményt kapok. és nem voltam munkanélkül soha 1 hónapnál tovább. csak, hogy én nem sírok,hanem beadom 20 helyre az önéletrajzomat.

Nálad sokkal betegebb emberek kapnak munkát. Az, hogy "voltam 9 munkáltatónál" az semmi. pályáztál, beadtad az önéletrajzod? ott a beted, nézed a hirdetéseket? jelentkeztél munkaerőközvetítő cégeknél?

2011. ápr. 19. 18:13
 30/40 anonim ***** válasza:
Érdekes, annyian állítják, hogy van itt munka bőven, mégse ajánl senki állást a válaszolók közül a kérdezőnek.Még a polgármester sem segít neki álláshoz jutni, pedig ő is állítja, hogy van munka.Akkor hogy is van ez?
2011. ápr. 19. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!