Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most mit tehetek? Teljesen...

Most mit tehetek? Teljesen ellátatlan lettem, Munkaviszonyt betegségeimre hivatkozva nem találok, a csekkeket hogyan adjam fel?

Figyelt kérdés

évig rokkant nyugdíjas voltam, magas vérnyomás, szív érrendszeri betegségekkel, az ORSZI a februári javaslatában megszüntette a továbbiakban a rokkant nyugdíj jogosultságom, azt mondta lesz munkalehetőségem.Azóta 9 munkáltatónál voltam felvételkor az üzemorvos írásban alkalmatlan minősítést adott a magas vérnyomás miatt, Még portásnak sem vettek fel pedig vagyonőri igazolványom van. Az összes iratokat megküldtem a Kormánynak, azt válaszolták ez ügyben nincs beleszólásuk. Addig keresem a munkát amíg ez sikerülni fog, így a havi csekkeket sem tudom feladni, a villanyt , a gázt , a kábel tv kikapcsolták a szolgáltatók, a hitelemet sem tudom fizetni az ügyben a házam árverezését emlegetik.Mit tehetek ez ügyben? Van értelme tovább így élni? Az ORSZI nél azt mondták szó szerint írjam meg ezt az Orbán Királynak Ö rendelte el , amit be kell tartani.

Várom a megoldási javaslatokat, amíg szíven nem szúrom magam.

2011. ápr. 19. 10:14
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
56%

Ez a "nem eszel kenyeret" egy ma divatos ostobaság. Ettől nem lesz alacsonyabb a vérnyomásod,de más betegséged lehet miatta.

Önellátó pedig akkor sem tudsz lenni,ha valahol veszel kertes házat. Ezt csak azok hiszik,akiknek nincs kertjük.

2011. ápr. 19. 10:51
 12/40 anonim ***** válasza:
35%

Nagyon kamu szaga van a sztorinak.

A családomban szinte mindenkinek magas a vérnyomása, vígan dolgoznak mellette (persze gyógyszeres kezelést kapnak), egyiküket sem százalékolták le, pedig szívműtött is van köztük. (Sőt, infarktusos is!)

Ráadásul ne csináljunk úgy, mintha az ilyesfajta betegség csak úgy jönne magától hipp-hopp, ezt mindenki magának köszönheti, az életmódjának.

A kormány egy ilyen levelet válaszra sem méltat.

"Orbán Király" meg nem tehet arról, hogy annak idején úgy kaptál rokkantnyugdíjat, hogy igazából nyugodtan dolgozhattál volna, mint mindenki más.

Úgyhogy kímélj meg minket a hangulatkeltéstől. Ha nem tetszik valami, a politika rovatban elmondhatod.

2011. ápr. 19. 10:56
 13/40 anonim ***** válasza:
30%

*Ez a "nem eszel kenyeret" egy ma divatos ostobaság. Ettől nem lesz alacsonyabb a vérnyomásod,de más betegséged lehet miatta.

Más betegsége ugyan nem lesz, ha nem eszik kenyeret, de az igaz, hogy NEM elsősorban a kenyértől és cukortól lesz magas a vérnyomása, hanem attól, ha ezekből annyit eszik, hogy elhízik. + A sok sóbeviteltől (és só a kenyérben is van bőven). Meg a sportolás hiányától.

2011. ápr. 19. 11:00
 14/40 anonim ***** válasza:
60%

10:56: nekem is hasonló jutott eszembe. Vannak akik szeretik kitalált történetekkel traktálni a népet, hogy ezzel próbálják igazolni azt a véleményüket, hogy szerintük rossz irányba mennek a dolgok.

Gyertek ballibek, le lehet pontozni, de a vérnyomásotokra ti is ügyeljetek. :)

Csak előtte azért gondoljátok végig:

Ha a villanyt kikapcsolták a szolgáltatók, most hogyan netezik? Azért is panaszkodik, hogy a kábeltv-t kikapcsolták, de miért nem mondta le már jóval előbb az előfizetést, ha nem telik rá? Azzal is lehetett volna spórolni.

2011. ápr. 19. 11:09
 15/40 anonim ***** válasza:
34%

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:56

Igen, nekem is úgy tűnik.

Apámnak magas a vérnyomása, cukorbeteg, volt szívinfarktusa, mégis simán felvették éjjeli őrnek is.

Nagyanyám csípőprotézist kapott, neki se egy-két betegsége volt, de élete végéig órákat dolgozott a kertben meg az állatokkal, hogy legyen mit enni mindig. Nagynéném szintén, pedig mikor kiderült, hogy gyomorrákja van, a doki azt mondta, 5 hónapja van hátra, és még 9 évig élt és dolgozott!! minden nap a ház körül.

A gyárban, ahol dolgoztam, olyan betegek is keményen melóztak, akik simán mehettek volna rokkantnak: volt rákbeteg (elvileg kigyógyult, de a kivett szerveit nem kapja vissza), csípőficamos (állni kellett, egy szava nem volt), gerincműtött, olyan srác, akinek egy éve volt autóbalesete, és maradandó sérülése lett (akkor azt mondták, nem fogja túlélni). Az egyik telefonos recepciós kislány meg vak.

Sokat beszélgettünk, és innen tudom, kinek mi a betegsége. Soha egy szót nem szólnak, még nekem égett mellettük a po.fám, hogy nekem bezzeg fájt a hátam meg a lábam 4 óra állás után. :S

Azóta másképp nézek ezekre a dolgokra, hogy ki tud dolgozni, és ki a munkaképtelen.

Nem akarok gonosz lenni, de aki csak 9 helyre adja be a jelentkezését, és aztán feladja, az nem azért nem talál munkát mert nincs. :S Én van, hogy naponta adom be 8-10 helyre, de legalább napi egy hirdetésre jelentkezem. Ha már egyszer van internet...

2011. ápr. 19. 11:10
 16/40 anonim ***** válasza:
36%

gyenge a szöveg.

barátnőm anyujának ki kellett műteni az egyik veséjét. a szociális foglalkoztatóban kapott melót. igaz szűkösen, de keres némi pénzt, nem halnak éhen.

ha ennyire nyommer vagy, akkor első körben talán az önkormányzatnál kellett volna kilincselned, h adjanak melót. ugyanígy közmunkát is kaphattál volna minimálbérért. utcaseprés, szemétszedés, stb.

csak az nem talál munkát, akinek büdös a munka!

2011. ápr. 19. 11:21
 17/40 anonim ***** válasza:
79%

Hát, tudjátok, megint csak azt mondom, nagy birka a magyar, "jó" politikusaink pedig nem tesznek mást, csak ezt kihasználják!

Aki hagyja , sőt, még élvezi is, hogy "sántán, bénán"is kitapossák a belét akár a legszarabb munkahelyen, némi aprópénzért,az nem is érdemel jobbat.

Kérdező, félő, hogy az idegeidet is megviseli ez a kilátástalan helyzet.Depressziós is lehetsz akár, és azzal biztosan leszázalékolnak sajnos!

2011. ápr. 19. 11:40
 18/40 anonim ***** válasza:
79%
Biztos, hogy valóban és tényleg el akarsz helyezkedni? Kerestél takarító, vagy hasonló állást is? Nekem diplomával se lenne büdös elmenni wct pucolni, ha csak úgy tudnék megélni.
2011. ápr. 19. 11:47
 19/40 anonim ***** válasza:
Furcsállom. Nagyon sok magas vérnyomásos, vagy cukorbeteg embert ismerek, akik vígan dolgoznak. Lehet, hogy te is olyan rossz helyen laksz, mint én. Én nem is vagyok leszázalékolva, de már két éve nem találok munkát a környéken. Semmilyen munkát. Én sem tudok mást tanácsolni, mint hogy felülvizsgálatot kérsz. Vagy az önkormányzattól próbálj meg segítséget kérni, hátha tudnak valamit.
2011. ápr. 19. 13:22
 20/40 anonim ***** válasza:
Én öt éve megvakultam a fél szememre(amúgy fiatal vagyok ).Lehet,hogy egyszer a másikra is meg fogok egyszer(de erre nem gondolok)Ha nagyon akartam volna elmehettem volna rokkantnyugdíjba,vagy igényelhettem volna látáskárosultakanak járó pénzt.De egyiket sem tettem!Soha nem sajnáltattam magam.Hanem dolgozok.És fogok is ameddig tudok
2011. ápr. 19. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!