Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elküldtem a vevőt a pics@ba?...

Elküldtem a vevőt a pics@ba? Igazam volt vagy nem?

Figyelt kérdés

Lényeget leírom.Van nekem és a férjemnek egy boltunk,mindenféle keleti dolgot árulunk,mellette persze egy csomó fajta rizst is.eljött hozzánk tegnap előtt azaz ember akitől mi meg húst szoktunk venni,és vásárolt 2 nagy doboz növényi margarint,és 2csomag 5 kg-os pakisztáni rizst,monva ő hogy ezt szereti a családja.Jó,mindezzel nem is lenne gond,csak most reggel visszahozta mind a 2 csomag rizst,hogy ez nem pakisztáni,a lényege hogy az egyikből ettek is és már nem 5 kg-os a csomag,hanem 4,6 mivel zab@ltak belőle.Mondta nekem a férjem,hadjam majd ő elintézi,de én kikelve magamból,mondtam neki,hogy nem szégyelli a pofáját,hogy visszahozza amibe már belezab@ltak,meg ilyenek.

na és most azt mondja a férjem,hogy nem szabadott volna vele így beszélni.....

szerintetek igaza van?

most meg nekem van lelkiismeret furdolásom....a pics@ba

2010. nov. 26. 11:21
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

a rizsre rá van írva hogy PAKISZTÁNI jó nagy betűkkel.és biztos hogy az mert bécsben egy török embertől vesszük aki tonna számra ad el ebből.

én még mindig maradok annál hogy van is igazam meg nincs is.Múltko pl ez az ember ugyan így volt nálunk és voltak nálunk nagykereskedők és egy csomó mindent vettek ő megfogta magát leűlt a boltban a legforgalmasabb hekyre és nem vette észre hogy mindenki esik át rajta meg a feje felett cipeljük át a kartonokat ő ott nyugodtan elvolt sőt még faggatta a vevőimet hogy honnan jöttek kik ők meg ilyenek.

2010. nov. 26. 11:46
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Egy "Elnézést, de a bontott csomagot nem tudom visszavenni, a többit természetesen visszavásárolom. Egyébként itt van a csomagoláson, hogy Made in Pakistani." is megtette volna. Ez ilyen köztes megoldás, te a lehető legrosszabbat választottad az azonnali Pakisztánba küldéssel (melegebb éghajlat). Ha ilyenről tudnék, még akkor se mennék hozzád vásárolni, ha nem velem esik meg.

A lelkiismeretfurdalás jogos, az elnézéskérés szintén. Még akkoris, ha neked van igazad. Amúgy pakisztáni volt a rizs?

2010. nov. 26. 11:57
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő a hús besszálltótok, akkor két eset van , vagy elkülditek, vagy tűrőd a stílusát. Ha jó, és szép húst hoz, akkor kár lenne egy ilyen dologért felrúgni a kapcsolatot. Egyébként pedig vettem már úgy zoknit, hogy rá volt írva, hogy 100% pamut, aztán "véletlen" nejlonhatású volt....Szerintem akkor is igaza van a többieknek, bármilyen is a vevő, őbelőle éltek. 5ször szívesebben megyek olyan boltba, ahol az eladó készségesen segít, vagy visszaveszi az árut,(megegyezés szerint) ha nem megfelelő nekem.
2010. nov. 26. 11:59
 24/37 A kérdező kommentje:
persze hogy pakisztáni ténleg az.....
2010. nov. 26. 12:03
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
11.31-es vagyok.Én megértem,h. felhúzott,de ezt a helyzeted kezelhetted volna másképp is!Én egyszer úgy jártam,h. bejött az üzletbe egy alkoholista,csöves.Odajött és közölte,h. ő szeretne venni bort.És a kezembe nyomott egy marék 1-2 forintos(akkor még volt) és utána még egy marék 20-50 filléreseket.:) Hát a forintokat átszámoltam,de meg sem közelítette a bor árát.Aztán szépen,finoman közöltem vele,h. sajnos ez a pénz nem elég a borra.Akkor kért helyette sört,de hát még annak az árát sem közelítette meg az aprója.És elkezdett hőbörögni,h. mert ő mennyi pénzt adott nekem.Mondtam neki,h. hát ne haragudjon,de a filléresekkel már jó régóta nem lehet fizetni.Erre kikelt magából és elhordott mindennek a többi vásárló előtt.Szó szerint kiabált.Elég kellemetlen helyzet volt!Legszívesebben én is üvöltöttem volna vele és én is elküldtem volna a pi...ába!De nem tettem,mert egy kereskedő így nem viselkedhet!
2010. nov. 26. 12:04
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, így olvasva én is az önmérséklést javasoltam volna, de abban az adott szituációban úgymond ösztönösen cselekedtél, amire már te is rájöttél, hisz a történtek után higgadtan látod a helyzetet, sőt most meg neked van lelkiismeret furdalásod.

Talán az lenne egy jobb, ütősebb, megoldás, ha a saját fegyverével lőnél vissza; mivel ti meg nála veszítek a húst, hogy 1-2 héttel később mosolyogva visszavinnéd neki a megvett húsárút valamilyen indokkal. Vagy inkább, simán beszéljétek meg a történteket, kérj elnézést,(vigyél 1 üveg bort) nem kell megalázkodni, és így legalább megmarad az emberi kapcsolatotok, és a lelkednek is eleget tettél.

2010. nov. 26. 12:06
 27/37 A kérdező kommentje:

Renbe ilyen vevőkkel én is találkoztam már sőt volt már zavarosabb is,de ezeket mindig meg tudta oldani,sőt komolyan a boltunk arról híres,hogy szinte mindig mindenki vagy kedvezményt kap,vagy vmi kis ajándékot....pl:aszalt padlizsán,aszalt alma vagy ilyenek,de ezt most valóban nem tudtam kezelni,ráadásul úgy indult a reggelem,hogy lehet nincs meg a bolt kulcs,meg nyitva maradt a bolt éjszakára.....

na mindegy szerintem részben megérdelte részben meg én érdemlem most meg hogy kapom a lecseszéseket tőletek,van lelkiismeret furdolásom

majd megoldódik

2010. nov. 26. 12:10
 28/37 A kérdező kommentje:

aha tudom szerintem ez lesz csak nem üveg borral mert alkoholt itt senki nem iszik mert mindenki muszlim...

de mondta a férjem is hogy ez van ő egy ilyen ember 20 éve ismeri

nem kell vele foglalkozni mindig csinál ilyeneket

majd megoldom vele egy kis arab sütivel ha jön ide

tőle vesszük húst de nem a boltba hanem otthonra

2010. nov. 26. 12:14
 29/37 anonim ***** válasza:
Hát igen!Lehet mindenkinek rossz napja,de azért kicsit uralkodni is kéne az indulatokon!Ami tudom sokszor nagyon nehéz!Volt,h. én sem tudtam,de azért még egy vásárlót sem küldtem a pi...ba.Volt,h. úgy kellett bemennem,h. szó szerint sz..rá áztam,a ruhámból csavarni lehetett a vizet.És úgy kellett lennem egész nap,mivel én hülye nem vittem váltóruhát,hazamenni meg nem tudtam volna,mivel az üzlettől 30km-re lakom.És volt,h. nap végére sikerült ennem pár falatot.És azért az ilyen dolgok nagyon befolyásolják az ember közérzetét.Nálam a türelmet is!De szerintem jobban jársz,ha megfogadod itt néhány hozzászóló tanácsát és elmész hozzá elnézést kérni a viselkedésed miatt és vigyél neki egy kis ajándékot is!Szerintem ezt biztosan értékelni fogja!És ő is emberből van.Tudja nagyon jól,h. mindenkinek lehet rossz napja!De többet ilyet ne csinálj!
2010. nov. 26. 12:20
 30/37 anonim ***** válasza:
74%
Ja,hogy vászon csomagolású...Tehát nyilván nem láthatta,milyen rizs van benne.És lehet,hogy azért főzött belőle,hogy ezáltal is megbizonyosodjon,valóban olyan fajta-e az a rizs,amilyet venni akart.Erre nem gondoltál?!Mindenképp nagyon csúnyán intézted el a dolgot.Egy diplomatikus ember is lehet tekintélyes.Ha velem így beszélne egy eladó,soha többé rá nem nyitnám az ajtót,és még a panaszkönyvbe is beírnám.Az a baj,hogy manapság sok eladó nem szakképzett,fogalma sincs hogyan kell bánni a vásárlókkal.
2010. nov. 26. 12:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!