Mennyi pénzt tudtok félretenni egy hónapban?
Figyelt kérdés
Tudom hogy már voltak ilyen jellegű kérdések korábban, de engem most főleg a 25-30 éves korosztály érdekelne, mivel én is ide tartozom. És igen, azt is tudom hogy nem lehet összehasonlítani az ilyesmit, mivel mindenki más életszakaszban van és másmilyen háttérrel jön, az én környezetemben is vannak akik gyakorlatilag hónapról hónapra élnek, és olyanok is vannak (bár jóval kevesebben), akik havi 200-500 ezret tudnak félretenni. Nekem albérlet mellett ez nagyjából 100 ezer szokott lenni, ha spórolósabb hónapom van akkor kicsit több, de mégis úgy érzem hogy nem jutok egyről a kettőre. Hiába spóroltam össze már majdnem 6 havi fizetésemet, nem érzem azt, hogy olyan jól állok pénzügyileg. Egyedül csak annyi van meg hogy már van egy anyagi biztonságom, hogy ha jön valamilyen nagyobb kiadás vagy elveszítem a munkahelyem, akkor nem fogok teljesen kétségbeesni. És az is el szokta venni az életkedvem, amikor látom hogy hasonló korú embereknek 5-10 millió vagy még nagyobb megtakarításuk van, nem irigylem senkitől, de azért nyilván elszomorít hogy elég sokat dolgozok, sokat is tanultam azért hogy megszerezzem a diplomámat, és én nem tudok ennyit felmutatni. Bár nekem annyiból nehezebb volt, hogy soha egy forintot nem kaptam a szüleimtől, úgyhogy ebből a szempontból büszke vagyok magamra hogy ezt egyedül hoztam össze, de azért mégis bennem van ez a rossz szokás, hogy folyton másokkal hasonlítom össze a saját helyzetemet.tegnap 23:07
8/8 anonim 

válasza:

270-ből 50 körül, ha nem kell nagyon extrán költenem és nem utazok. Havi 28-ezres hitellel és csak magamra számolva 23-ezres lakbérrel.
Viszont 36 éves vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!