Mennyit szoktatok félretenni egy hónapban? (százalékosan és/vagy összegszerűen is érdekelne) Illetve mibe fektetitek a pénzt?
Míg egyedül éltem, kb. 10 ezer Ft maradt, ami köv. hónapban elment pl. cipőre (nem a századikra, a szükségesre, viszont jó minőségűre), nődokira, de legkésőbb karácsonyi ajándékra. Szóval 0 Ft.
Mióta férjnél vagyok, azóta az én fizumból élünk, az övét félretesszük (de persze abból vannak az ilyen cipő, ajándék, de abból azért marad bőven). Állampapír a legkevésbé kockázatos.
Elég jól keresek, így havonta 100 ezer körül tudok félretenni évek óta. Bankszámlán gyűlik, mindig vannak akciós lekötések 3-4 hónapra, oda fektetem be. Milliós tétel mozgatásának már nagy költsége van, ezért inkább egy helyben hagyom, úgyis elveszteném a plusz hasznot az ide-oda utalgatással és számlafenntartással.
Egyébként lakás lesz belőle hamarosan. Lehetőleg hitel nélkül vagy minimális (2-3 millió) hitellel, de még várok, mert nagyon bizonytalan a politikai helyzet és a bedőlt hitelesek sorsa sem tisztázott.
Mindenképpen érdemes félretenni még minimális összeget is, soha nem tudhatod, mit hoz a jövő.
1. réaz - magánügy
2. rész -
arany, ezüst
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!