Mekkora büntetést (összegszerűen vagy százalékosan) ad az APEH, ha egy cégnek törölték az adószámát, mégis állított ki számlát?
Na állj, akor nem volt törölt az adószám
csak technikailag igy tudják megoldani, akkor ez egy korrekt élő cég.. CSAk az adószám utolsó két jegye változott
semmi nem történik. A számla is helyes
A számla kiállítási ideje április 4. Az adószámot törölték március végén, de erről nekem a könyvelő nem is szólt (Itt lehet a "bibi"??), tehát a számla kiállítása, bevallása már a törlés után történt. Az e-cégjegyzékben is megvan adva, hogy mikor függesztették fől, és mikortól törölték.
Ezért nem is értem, most vagy valaki sunyizik valamit, vagy én vagyok a hülye... Mikor megtudtam, hogy a székhelyszolgáltató marhasága miatt történt a felfüggesztés és végül a törlés, azonnal intézkedtem, van új székhely és adószám is. De az APEH ellenőrzést kért, jönnek vizsgálni, és amikor átnéztem a számlákat, összevetettem a dátumokkal, láttam, hogy baj van... :(
Szóval most azon "parázok", hogy mi lehet a szankció emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!