Ha nem vesz fel hitelt is adós, minden nem rokkant ember ha nem fizet TB- T?
Bár elég nagy betűleves katyvasz ez poszt, de talán érteni vélem hogy mit próbálsz mondani/kérdezni.
Ez az egész valószínűleg azért van, mert a magyar embernek általában zéró kultúrája van arra, hogy gondoskodni tudjon magáról, felelősséget vállaljon magáért. Nyilván aki a TB-t se tudja kifizetni, annak nem lesz pénze magánellátásra. Ellenben ha valami olyan problémája lesz hogy kell neki az életmentő ellátás akkor nem akarják otthagyni a kórházi váróban meghalni. Így egyszerűbb kötelezni a tb fizetésre.
Amúgy meg ha valakinek nincs munkája regisztrál álláskeresőnek a foglalkoztatási osztályon, lejelenti magát, és rendezett a tb-je.
Szóval megint csak a felelőtlen tehetetlenség eredménye ha valakinek a Tb hátralék miatt viszik el az ingatlanját. Amúgy hogy ilyen esetről lehet tudni itthon hogy történt?
Ne aggódj. Nem én állok így, csak azért aki rokkant, gondoljon néha a nem rokkant társára is. De ennyi erővel meg lehet halni még akkor is, ha milliókat hagyunk ott egy műtétért. Az Élet meg amúgy is véges, fizethet akármennyi TB- T is valaki.
Azt nem értem, miért mondják sokan, akik nem tudják fizetni. Nincsen rá semmi segély lehetőség ha megkérvényezik?
Olyat hallottam hogy behajtható, és foglalhatnak is ( akkor is ha nincs orvosra szüksége) akinek nincs biztosítva a tb? ez igaz?
Mi ez valami kötelező állasbiztositás orvosok részére?!
Nem új keletű az a dolog, hogy azok, akik nem járulnak hozzá a közöshöz a munkabérükből levont járulékkal és nem mentesülnek valami által a fizetési kötelezettség alól (kiskorúak stb.), kötelesek egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni azért, hogy az eü. ellátás biztosított legyen hazánkban.
Ha nem fizeted, érvénytelenítik a TAJ-számodat és ingyenes orvosi ellátásra nem leszel jogosult, valamint a felhalmozott járuléktartozást behajtja az állam valahogy.
Rászorultság alapján lehet kérvényezni, hogy mentesítsenek a járulék fizetése alól. Ez sem új keletű dolog.
"Azt nem értem, miért mondják sokan, akik nem tudják fizetni. Nincsen rá semmi segély lehetőség ha megkérvényezik?"
Pont egy válasszal előtte írtam le hogy van.
Meg már más is.
Aki odáig eljut hogy elviszik a házát ilyen szituban, és előadja nagy mártíromkodva hogy kisemmizte a rendszer, 10-ből 9,5-ször valami olyan sztori van, hogy belázad a rendszer ellen, vissza utasít minden együttműködést, akár csak annyit hogy A-helyen kiállíttasson valami dokumentumot, aztán átvigye B-be. Csak gyűlik az adósság amivel nem foglalkozik, aztán mikor jön a behajtó, akkor meg megy a sírás.
Szemléltetem egy gyakorlati példával hogy alakulhat ki az általad vázolt szituáció.
Adott egy alkesz lumpen, aki mondjuk örökségből hozzá jutott egy ingatlanhoz amibe lakik. Nincs bejelentett munkája, napszámból vagy valami fekete alkalmi munkából tengeti el magát. Arra is lusta, vagy nem is tud róla hogy van ilyen hogy szociális alapon kérje hogy legyen rendezett Tb-je. Küldik a felszólítást hogy fizetni kéne a tb-t (vagy elintézni hogy szociális alapon legyen neki ha papíron nincs jövedelme) de nyilván szarik rá, nem foglakozik vele. Ez megy évekig, aztán behajtásra kerül az egész, az egyetlen érték a nevén amiből be tudják hajtani a felgyülemlett tartozását az az ingatlana. Na kb így.
"Pont egy válasszal előtte írtam le hogy van."
Danika nem tud még olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!