Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan tudnánk anyagi támogatá...

Honnan tudnánk anyagi támogatást/adományt kérni?

Figyelt kérdés

Lehetőleg arc nélküli és akár név nélkül szeretnének az egyik közeli barátom és családja anyagi támogatast kérni. Sajnos az apukája elvesztette a munkahelyét, 10ezer forintjuk maradt a hónapra illetve az elkövetkezendő hónapokra is. Akár adománygyűjtést hol tudnék nekik ingyenes indítani, vagy honnan tudnánk valami támogatást kérni, míg nem talál az apukája munkát? Én nem tudok anyagilag segíteni nekik, mert sulizom, és a gyermek is osztálytársam.

Eddig annyit tudtam megtenni hogy vintedre töltöttem fel 10ezer forintért egy kis apróságot, meg matricát, illetve az onnan érkező összeget is nekik adom (csak sajnos nem nagyon kelnek el a dolgok). Ha valaki innen lenne olyan lelkes, akkor szívesen megadom a vinted nevem.

jan. 11. 19:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
29%

Tud kérni a falusi önkormányzatnál rendkívüli szociális segélyt, valamint közmunkásnak is felveszik azonnal, havi 70 ezerért.

Falun rokonok, barátok ki tudják segíteni a családot élelmiszerrel, pl. krumpli, hagyma, szalonna, tojás, levágható baromfi.

Úgyhogy ne aggódj, nem fognak éhen maradni!

Alkalmi munka is rengeteg van egy faluban, napi 5-10 ezer forintért dolgozhat az apuka másoknál, pl. favágás, gazos, susnyás telek rendezése, stb.

Gondolom, cigire, alkoholra így is futja.

jan. 12. 10:02
 12/21 A kérdező kommentje:
De egy ítélkező emberek vagytok. Ha valaki rossz helyzetbe kerül és segítséget kér, akkor már egyből az megy hogy biztos kihasználja a jóhiszemű embereket meg hogy cigire piára futja. Elmondom nektek hogy se az a apuka se a gyerek nem cigizik es nem iszik, es mindig szivvel lelekkel adnak akarmennyi is volt nekik. En csak annyit kerdeztem hogyan tudnanak segitseget kerni, van e lehetoseg ilyen adomanygyujtesre. De innentol tovabbi itelkezo es negativ valaszokat nem szeretnek latni, inkább akkor ne is írjatok
jan. 12. 12:23
 13/21 anonim ***** válasza:

Szerintem írtak hasznos válaszokat az emberek.

Foglalkoztatási főosztály, álláskeresési járadék, aktív korúak ellátása.

vagy

Helyi önkormányzatnál ha van átmeneti segély.

vagy

Közelbe lévő családsegítő, máltai vagy hasonló, esetleg tudnak segíteni tartós élelmiszercsomaggal vagy hasonlóval.

jan. 12. 12:35
 14/21 anonim ***** válasza:

A rokonok, barátaik szívesen kisegítik őket, mert jól ismerik a családot és megbíznak bennük!

Az arc nélküli adománygyűjtést felejtsd el.

Ételosztáson is arccal kell megjelenni.

Aki szégyelli, hogy szegény, az éhes marad!

jan. 12. 12:50
 15/21 A kérdező kommentje:
Kérlek olvassátok a válaszaimat is. A médiába nem szeretnének felkerülni (tiktokra meg társai) nyilván ha elmegy egy szeretetszolgálathoz akkor nem húz zacskót a fejére
jan. 12. 19:08
 16/21 anonim ***** válasza:
A légyeg: nem a te dolgod, hogy kéregess helyettük 16 évesen...
jan. 12. 19:39
 17/21 anonim ***** válasza:

Az hogy elmész szeretetszolgálathoz, családsegítőbe, önkormányzathoz, foglalkoztatási osztályhoz, nem egyenlő azzal hogy médiában vagy tiktokon kell mutogatni magad hogy szegény vagy.

Ha erre se hajlandóak, akkor nincsenek is igazán megszorulva.

Olyanoknak meg minek gyűjteni?

jan. 12. 19:44
 18/21 anonim ***** válasza:

Jelenleg az országban csak az nem talál munkát, aki nem akar dolgozni.

Vagy nem képes, mert beteg, vagy alkesz.

jan. 12. 20:03
 19/21 anonim ***** válasza:

"De egy ítélkező emberek vagytok. Ha valaki rossz helyzetbe kerül és segítséget kér, akkor már egyből az megy hogy biztos kihasználja a jóhiszemű embereket meg hogy cigire, piára futja."

Te irkálsz helyettük, pedig szerintem nem kértek meg, hogy szervezkedj helyettük! Sőt, valószínűleg nem is tudnak róla, sőt, ha tudnák, hogy kéregetsz rájuk hivatkozva, nem is akarnák.

jan. 12. 20:10
 20/21 anonim ***** válasza:

"Lehetőleg arc nélküli és akár név nélkül szeretnének az egyik közeli barátom és családja anyagi támogatast kérni."

Maximum az adományozó lehet arc és név nélküli, az adományt kérő viszont soha!

jan. 12. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!