Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan tudnánk anyagi támogatá...

Honnan tudnánk anyagi támogatást/adományt kérni?

Figyelt kérdés

Lehetőleg arc nélküli és akár név nélkül szeretnének az egyik közeli barátom és családja anyagi támogatast kérni. Sajnos az apukája elvesztette a munkahelyét, 10ezer forintjuk maradt a hónapra illetve az elkövetkezendő hónapokra is. Akár adománygyűjtést hol tudnék nekik ingyenes indítani, vagy honnan tudnánk valami támogatást kérni, míg nem talál az apukája munkát? Én nem tudok anyagilag segíteni nekik, mert sulizom, és a gyermek is osztálytársam.

Eddig annyit tudtam megtenni hogy vintedre töltöttem fel 10ezer forintért egy kis apróságot, meg matricát, illetve az onnan érkező összeget is nekik adom (csak sajnos nem nagyon kelnek el a dolgok). Ha valaki innen lenne olyan lelkes, akkor szívesen megadom a vinted nevem.

ma 19:46
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Ha az apukájának volt az elmúlt 3 évben 360 munkahelyi biztosított jogviszonya, akkor jár neki az álláskeresési járadék. Nem nagy pénz, de alap kiadásokat simán lehet belőle fedezni.

Felnőtt emberekről beszélünk, miért neked gyerekként kéne megoldanod az ő anyagi zavaruk problémáját?

Ez a név és arc nélkül adományt gyűjteni meg súlyos aggályokat vet fel.

Ezt bárki mondhatja, aki nem szorul rá az adományra, csak ingyen szeretne élősködni jóhiszemű emberek pénzén.

ma 19:56
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Apuka el tud menni vérplazmát adni, álláskeresési járulékot kérni, vannak rokonaik is. Nem a te dolgod adományt gyűjteni
ma 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:
65%
Apuka el tud menni woltfutárnak akár biciklivel is, wolt alapesetben hetente fizet, de akár másnap is felveheted a megkeresett pénzed 70 százalékát.
ma 20:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Akármilyen helyzetben is voltam, se kuncsorogtam.

Vannak vészesebb életek, sorsok.

Vannak alapítványok, megfelelő alapítványokon keresztül lehet támogatást nyerni, ám ott is vannak feltételek.

Ha mindenki név, arc nélkül igényelgethetne mindent... Komoly gondok lennének.

Az alapítványoknak s minden más támogatási formát nyújtó helynek mindent le kell papírozniuk, pont azért, hogy ne éljenek vissza ezzel.

Pl akik csak extrába tömik a zsebüket milliós fizu mellett.

Ha segíteni akarsz, adj nekik pénzt, ételt, ruhát stb, de ne feledd: nem a te dolgod a probléma tényleges megoldása.

Jó dolog segíteni, de nem várhatnak el mindent az emberek. Sőt vannak akik visszaélnek a jó szándékkal.

Nálam is voltak, akik átestek a ló túloldalára s nemet mondtam onnantól.

Akik pedig normális kereteken belül maradtak, azok idővel másképp viszonozták más-más formában.

Pl szaki kellett, jött segített, mert értett hozzá.

Vagy kellett szerkeszteni, gépen ügyködni számára az volt a lehetőség, hogy úgymond viszonozza.

Adok-kapok elven megy minden.

ma 22:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyáltalán ők akarják hogy nekik lejmolj másoktól?
ma 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!