Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megéri kivenni a zaciból az...

Megéri kivenni a zaciból az aranyat?

Figyelt kérdés

A gyűrű, amit beadtam 17 éve vettem magamnak, amikor az egyetlen lányommal voltam terhes, 18 karátos arany, apró gyémántkövekkel, 5 rózsa ezekben 7 apró kő, 5X7=35, összesen 0,33 karát. Most az üzletben ugyanaz a modell itt ahol lakom Norvégiában 900 euró körül van (euróban számítom, hogy értsétek jobban)

Nekem a zaciban csak az aranyat számították, így kaptam érte 160 eurót.

A valóságban a gyémántkövek azért nem számítódnak bele, mert túl aprók, tehát sima aranygyűrűnek számít, hiába 0,33 karát gyémánt van benne, mert fel van aprózva. Értéke nagyobb egész kőnek van, 0,20 karáttól felfele számítják külön az egybekövet.

Megéri kivenni?

ma 17:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Érthetelen a kérdésed.

Elöször is, amit ugyanolyannak látsz, az egyáltalán nem biztos, hogy tényleg ugyanolyan, az arany minöségét nem látod, a kövekét szintén nem.

Másrészt meg ha neked értékes az a bizonyos gyürü, akkor miért akarnád ott hagyni? Vagy veszel helyette egy újat?

Ha neked megéri, váltsd ki a gyürüdet, az viszont nem érthetö, mi köze az egésznek az általad látott új gyürühöz.

ma 17:09
 2/5 A kérdező kommentje:
Ugyanaz a modell, ugyanaz a minta minden, egy klasszikus darab, máig árulják, eljegyzési gyűrű. Nem tudtam amikor megvettem magamnak
ma 17:11
 3/5 A kérdező kommentje:
Azok is 18 karátosak (arany minősége) kövek is aprók, úgy azok minőségét külön nem vizsgálják
ma 17:12
 4/5 anonim ***** válasza:
Így már értem (nem volt világos, hogy megvetted a másikat), ha az érzelmi oldala fontos, akkor kiváltanám, ha nem igazán, akkor nem minden esetben
ma 17:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Ékszeraranyat nem azért vesz az ember mert megéri, hanem mert megteheti.
ma 20:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!