Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen hülye találta ki és...

Milyen hülye találta ki és miért, hogy 999 forintba vagy akármibe kerül valami és nem ezerbe?

Figyelt kérdés

tegnap 19:02
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Ha 3 db-ot veszel belőle, és készpénzzel fizetsz, akkor jobban jársz, mert lefelé kerekítenek.
tegnap 19:04
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem hulye talalta ki.
tegnap 19:05
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Ez vásárlási trükk, a vásárlók nagy részének vonzóbb, hogy nincs meg ezer Ft az ár, azt érzik, így olcsóbb.
tegnap 19:25
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Ez egyszerű marketing trükk, mert az agyad első ránézésre nem azt fogja érzékelni, hogy 1000 Ft, hanem hogy 900. Ezért könnyebben rászánod magad a vásárlásra.
tegnap 19:29
 5/8 anonim ***** válasza:
68%
A hülye az, aki szerint hülye volt aki kitalálta.
tegnap 20:15
 6/8 anonim ***** válasza:
41%
Ez inkább régen működött mindenkinél, én már 50-nél és 500-nál felkerekítek, engem nem ver ez át.
tegnap 21:18
 7/8 anonim ***** válasza:
63%
Azért találták ki mert a hülye vásárlok kevesbnek érzik a 999-et mint a 1000-et.
tegnap 22:02
 8/8 anonim ***** válasza:
88%

Színtiszta pszichológia. Az ember általában az első számjeggyel számol. Szóval ha bedob a kosárba 499, 699, 999, 399, 899 termékeket, akkor fejben 4+6+9+3+8=3000 forint, plusz még valamennyi. Aztán a valóságban meg majdnem 3500 az összeg. Egyszerűen kevesebbnek tűnik, pláne csupa kilences esetén.

De aki rutinos, az már imminis erre. Ha 4-el kezdődő 3 jegyű számot látok, az nekem 500.

Idegesítő dolog, de nem volt hülye aki kitalálta.

Mondjuk egyszer vicces volt, mikor piacon láttam a tojást 79-ért, mondom egész jó nyolcvanért, erre a piacos kikérte magának, hogy nem 80 csak 79.😁

tegnap 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!