Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mégis mit tegyek? Teljesen...

Mégis mit tegyek? Teljesen kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ez hosszú lesz, előre is elnézést. 2 éve összejöttem exemmel, távkapcsolatban voltunk, mivel én magyarországon élek ő pedig Ausztriában. Volt hitelem amit fizettem rendesen, volt normális munkám, szóval átlagos életem volt kisebb-nagyobb gondokkal. Viszont kirúgtak mivel távkapcsolatban voltam és hétvégente kijártam és nem mentem be túlórázni ezért megváltak tőlem. Innentől kezdve kezdett szétesni az életem, eleinte könnyelműen tekintettem rá, hogy “úgy is lesz másik” viszont én nyilván úgy keresgéltem hogy a kapcsolat is normálisan működjön (tudjunk találkozni). Viszont nem találtam, majd mindegy-mindegy alapon minden hová beadtam a jelentkezésem és nem vettem fel és a tartalékaim sem bírták ki. Közben exem elhagyott, én itt maradtam munka nélkül, nulla forinttal, hitellel ami már a lakásomra megy rá és bármikor hajléktalánná válhatok, ez mellé rengeteg TB tartozás is összejött, a telefonon részletét sem tudtam fizetni ami ismét végrehajtáson van. Mivel anno voltak olyan akciók a bankoknál hogy ha csinálsz számlát, X összeget kapsz, belementem mivel volt hogy 5-6 napon keresztül nem ettem. Azokat a folyószámlák is ott vannak ami mind minuszban van és gondolom végrehajtáson. Közben kiderült hogy szívbetegségem is van ami miatt nem végezhetek erős fizikai munkát így ha néha volt hely a helyi vállalkozónál fekete munka építkezésem az is elszállt. Bármikor utcára kerülhetek, kajám és a tisztálkodásom plazmaadásból van amire szintén úgy tudok menni hogy hazudtam hogy nincs semmi bajom. Mindent feketén látok, édesanyám és apám meghalt így olyan személy sem volt/sincs akihez mehetnék tanácsot kérni. Így hát vadidegeneket szeretnék kérdezni, az az titeket hogy mégis mit tegyek.
dec. 16. 21:44
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Már az is eszembe jutott hogy uzsorást keresek és minden tartozásomat kifizetném és eltudnék újra kezdeni egy életet, még akkor is ha a fele fizetésemet neki adnám havonta.
dec. 16. 21:46
 2/12 anonim ***** válasza:

-hol van a lakásod és mekkora?

-mik a tartozások összegei, és mi a THM?

-milyen egyéb vagyontárgyad van?

-mekkora a jövedelmed az egyes tevékenysègeidből?

-mekkorák a kiadásaid és mik azok?

dec. 16. 22:49
 3/12 A kérdező kommentje:

-Nógrád megye, kis lakás, a hitel értékének a töredékét éri

-Összesen pontosan nem tudom, 10millió között mozog

- autóm van, ami megközelítőleg 250.000ft-ot ér, de egy esetleges munkalehetőség miatt muszáj a bejáráshoz, mivel annyira rossz a tömegközlekedés

-a jövedelmem nagyon változó, ha tudok intézni fekete munkát akkor heti 40.000, ha nem, akkor plazmaadás ami heti 16.000ft

-kiadások a villany, ami 5 ezer, a gáz ami 10.000ft illetve víz, szenétszállítás stb szóval a kötelező rezsi 25-30.000.

Kajára ha van fekete munka akkor napi 2-3 ezer, ha nincs, akkor napi 500-1000ft,

Havonta pedig eltankolok 5.000ft-ot.

dec. 17. 00:49
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Első tanácsom:

Érthető az aggodalmad, mert ezt a helyzetet kezeletlenül hagyva valóban komoly problémáid adódnának. Ugyanakkor amilyen rémisztő, annyira könnyen kezelhető is, meglepően könnyen javítható a helyzeted. Kicsit olyan ez, mint amikor kis tűz üt ki a lakásban, de kéznél van a poroltó. Emberek vagyunk, mindenkit megijesztene ez az élethelyzet, hiszen leéghet az egész lakás, beleértve minket is. De mivel emberek vagyunk, viszonylag könnyen megoldhatjuk a helyzetet, a megfelelő hozzáállással és módszerekkel, nagyon jó eséllyel. Tehát az első tanácsom, hogy maradj azon a higgadt, racionális úton, amin most is jársz. Ha kitartasz a higgadt, konstruktív attitűdnél, akkor egész biztos hogy nem fogsz se éhen halni, se fedél nélkül maradni. Szóval a pozitív, szorgalmas, céltudatos nyugalmad aranyat ér. A hozzáállásod a legfontosabb.

Második tanácsom:

Ne adj plazmát! A te helyzetedben ez kontraproduktív. Érthető, hogy pénzhez akarsz jutni, de ebben a megterhelő időszakban a te testednek is nagy szüksége van a vérplazmádra, anélkül erőtlen leszel. Ha a plazmádért cserébe olyan sok pénzt kapnál, amiből jól meg tudnál élni, akkor szabadon gyengélkedhetnél utána otthon, működne ez a rendszer. De nem kapsz elég pénzt a plazmádért ahhoz, hogy megússzad a munkát. Dolgoznod kell. Olyan sokat kell dolgoznod, amennyit vérplazma hiánnyal nem fogsz tudni csinálni. Ha nem adsz plazmát, és vigyázol az egészségedre, akkor simán el fogsz tudni végezni annyi munkát, amennyi nagyon stabilan garantálja nemcsak a mindennapi megélhetésedet, hanem a teljes vagyoni helyzeted korrigálását. Úgyhogy ne add el a plazmád, mert sokkal több pénzt termelhetsz olyan munkával, amihez kulcsfontosságú az egészséged!

Harmadik tanácsom:

Dolgozz! Ha nem **tudsz**, azt nem kell szégyellni. Ha egész nap otthon feküdnél, az nem ciki, nem lustaság, hanem javításra szoruló egészségi állapot, ami jó esetben pár mentális technikával, vagy apró életmód változtatásokkal orvosolható, meglepően gyorsan. Így egyre többet dolgozhatsz majd. Ha nem **akarsz** dolgozni, azt sem kell szégyellni. Ha csak rossz munkalehetőségeket találsz, akkor más sem akarna dolgozni a helyedben. De meg fogsz lepődni, hogy milyen könnyen találhatunk olyan munkát, amit szívesen csinálsz. Most még talán hihetetlen, de a segítségemmel olyan munkát fogsz végezni hamarosan, ami mellett úgy lesz pénzed havi 20 ezret tankolni, napi 3-6 ezerből kajálni, havi 30 ezer rezsit fizetni, hogy mellette még szabad költőpénzed is marad, miközben gond nélkül törleszted a hiteleidet. Anélkül, hogy eladnád akár a kocsid (ne tedd), akár a lakásod (ne tedd), akár a plazmádat (ne tedd). Tehát a harmadik tanácsom, hogy **dolgozz**. Szólj, ha nem tudsz, nem akarsz, vagy bármilyen akadályba ütközöl. Segítek megoldani!

dec. 17. 05:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az uzsorába belehalsz, az nagyon nem játék, a lehető legrosszabb ötlet, mint éhes medvétől mézet kérni, annál bármi jobb, de ne fordulj uzsoráshoz semmiképp, az rosszabb mint az orosz rulett! ⚠️💀☠️⚰️☠️💀⚠️
dec. 17. 05:46
 6/12 A kérdező kommentje:

4/5; Köszönöm a terjedelmes írásod és egyben tanácsodat is!

Én kitartó vagyok, viszont lezárt alagutakban szaladgálok körbe-körbe és ez nem 1-2 hetes probléma, mégsincs fikarcnyi elképzelésem sem hogy hogyan tudnám ezt a helyzetet megoldani.

A plazmaadás sajnos muszáj, mivel eddig is ritkán tudtam menni a vállalkozóval az építésre, az is befuccsolt más olyan jellegű munkáról pedig nem tudok amit meglehet oldani hogy ne jelentsenek be vagy napi bejelentéssel működik. Ha nincs a plazma, akkor akár hetekig nem tudok enni és be kell lássam, vagyok annyira gyenge lelkileg hogy ezt már egyedül nem fogom tudni megoldani.

5/5; Ha utcára kerülök, elvesztem a lakásom és az autómat akkor ugyan úgy belehalok, mivel én nem fogom azt túlélni hogy utcán/hajléktalan szállón tengessem az életemet.

dec. 17. 13:38
 7/12 anonim ***** válasza:
Mi baj a normálisan bejelentett munkával?
dec. 17. 15:34
 8/12 A kérdező kommentje:
Az hogy mivel több végrehajtás is van, ezért ha bejelentett munkát végeznék, ezek megtalálnak és egyesével vonnák a pénz ami jó lenne abban az esetben, ha csökkenne a tartozás, de mivel inflálódik így hiába vonnák le, csak emelkedne és a fizetésem közel 80%-át vonnák le a különbféle végrehajtók. Ha csak 1 von le 25-30%-kot akkor összesen ez 75-90%-ot jelent. Ami azt jelenti hogy dolgoznék napi 8-12 órát és megkapnám a fizetésem 10-25%-át.
dec. 17. 15:43
 9/12 anonim ***** válasza:

ChatGPT válasza, ami lehet hogy téves, de szerintem érdemes lenne megkérdezned egy ügyvédet, a legtöbb ingyen válaszol ilyen egyszerű kérdésre, de talán itt Gyakorin is kiírhatod a megfelelő kategóriában, na szóval ChatGPT:

"Magyarországon a végrehajtási jogszabályok szigorúan szabályozzák a munkabérből történő letiltásokat. A nettó fizetés maximum 33%-át lehet letiltani (kivételes esetekben, például gyermektartásdíj esetén, ez akár 50%-ig is terjedhet).

Fontos részletek:

Több végrehajtás esetén sem lehet többet levonni, mint a törvényben meghatározott maximum (33% vagy 50%). A végrehajtók a sorrend szerint érvényesítik a követeléseket, de a levonási arány nem halmozódik.

A levonás alól védett a minimálbér 50%-a, ami azt jelenti, hogy a minimálbér felét mindenképpen meg kell hagyni az adósnak.

Tehát a válaszoló téved vagy félreérti a helyzetet: nem vonhatják le a fizetése 75-90%-át, mert a törvény ezt nem engedi. Lehetséges, hogy infláció miatt a tartozás nő, de a levonási százalék törvény által korlátozott."

dec. 17. 18:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Akkor keress magadnak fekete munkát! Amúgy sem éri meg adózni, minden politikus lop, amelyik adóztat.
dec. 17. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!