Hogy találjak állást? Már kétségbe vagyok teljesen esve, segítene valaki?
Na most akkor "nem válogatok, csak jól fizessen", vagy "Akár ingyen is dolgozok".
Első lépés: döntsd el, mit akarsz. (Legalább nagy vonalakban...)
Második lépés: Írj egy önéletrajzot.
Harmadik lépés: regisztrálj a nagyobb álláskereső portálokon (jobline, monster, stb) és nézd meg a hirdetéseket.
Nagyedik lépés: jelentkezz egy csomó hirdetésre, majd menj el az interjúkra.
Bp-en rengeteg állás van...
"Bp-en rengeteg állás van..."
Ugyan már.
2.-nak még mindig:
Itt pl csak a várost írtam be, 2055 eredmény lett. Ez még csak 1 oldal. A "bármilyen" munka kategóriát mindegyik kimeríti. A többi oldallal együtt a nagyon alsó hangon 5000 meghirdetett állásból egyet csak megkap közgazdász végzettséggel... Bár ehhez azért tudni kéne, hogy mit akarok csinálni...
Nézd, én szintén diplomásként több, mint 1 évig kerestem munkát. Nem mindegy, hogy milyen diploma, mondjuk mérnökként valószínűleg nem lennének ilyen problémái. De közgazdászból is annyi van már, mint a nyű. Bár kétségtelenül jobb, mintha csak érettségi lenne.
Egyébként meg az a baj, hogy valószínűleg minden interjún össze fog találkozni több tíz másik sorstársával, akik ugyanarra az állásra pályáznak. Nem meghirdetett munkát nehéz találni, hanem egy olyat, amire fel is vesznek a végén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!