Szeintetek jó ha németországba évi 7-8 ezer eurót rakok félre?
#6-os válaszoló, szerintem sajnos Magyarországon havi 800 euró megtakarítás igenis nagyon jónak számít, ha egyedül van az ember akkor méginkább, de hidd el nagyon sok család van aki ennél 1 hónapban összesen kevesebbet keres, nem hogy félrerak!
Egy Budapesti albérlet ma már 200-300 ezer forint havonta mindennel együtt, ha vannak rá ketten és mindketten megkeresnek fejenként nettó 500-at (egy kezdo mérnök átlagbére például), akkor az havi nettó 1 millió, abból rögtön marad 700 az albérlet után, ha normálisan esznek és nem nyomorognak, mondjuk szórakozni is járnak akkor lejön megint 300, marad 400 ezer, abból lejön még ilyen-olyan kiadás, üzemanyag esetleg, sokaknak hiteltörleszto stb stb... Ott vagyunk hogy havi 200-300 ezer marad ami még mindig nem 800 euró! És egy teljesen átlagos sot átlag feletti keresettel rendelkezo párost hoztam fel példának!
Persze lehet kenyéren meg vizen élni meg putri albérletekbe menni és akkor megmarad a duplája na de azért önbecsülés is van a világon...
#14 Kinek mi a jó! Szerintem ha valaki havi 320 ezret félrerak Magyarországon az nem feltétlen szegény, már csak abból kiindulva hogy kb. ennyi nettóban a mediánkereset manapság, de kinek mi az érték ugye..
Nem a saját helyzetemet írtam le, hanem a nagy magyar átlagot, sot, annál egy kicsit jobbat is! Én emlékszem hogy 10-15 éve mi is így kezdtük, aztán beindult a karrier és már nem kell ilyeneken aggódni, de pontosan tudom hogy a magyarok nagyon nagy része örül ha havonta pár tízezret félre tud kapirgálni!
Mit számít mások véleménye? A te életed. Ha neked elég ennyi, akkor jó. Ha neked nem elég ennyi, akkor nem jó. Ha tudsz ennél többet spórolni, tedd meg, akár jó más szerint, akár nem. Ha nem tudsz, akkor meg mindegy, hogy más mit gondol, úgyse vagy képes többre.
Ahelyett, hogy másoknak menőzéssel/megfeleléssel töltöd az idődet és magadat frusztrálod miatta, hogy ez sok/elég/kevés, inkább olvass utána, hogyan tudod fejleszteni a képességeidet és minél többet kihozni a lehetőségeidből. Jobban beosztani, befektetni, kamatoztatni, ami már megvan, eredményesebben spórolni, jobban fizető munkát találni és többet keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!