Miért nem engedi a párom, hogy utánozzam a befektetéseit?
Kb 3 éve dobta fel az ötletet, hogy a megtakarításunk fektessük be részvényekbe. Nem értek az ilyesmihez, úgyhogy szkeptikus vagyok, ráadásul kockázatatni sem szeretek. Mondtam neki, hogy csinálja nyugodtan a saját pénzével, de én nem szállok be. Azóta ő havi 50 ezret fektetett be, összesen 1.7 milliót. Mostanra pedig, 34 hónappal később ez a 1.7 milliós részvényportfoliója 3.12 milliót ér. Látom rajta, hogy azóta érdekeldődik a pénzügyek iránt, és folyamatosan képzi magát. Állandóan gazdasági híreket olvas, könyveket vett, szóval nem puszta szerencse, hogy nem bukta el a pénzét.
Így megváltozott a véleményem, és már nem vagyok annyira szkeptikus, és kedvet kaptam, hogy én is szerencsét próbáljak a tőzsdén. Megkértem, hogy fektesse be az én havi 50ezres megtakarításom is, de visszautasította, mondván nem vállal érte felelősséget, és nyissak saját számlát. Mondom oké, akkor nyitok saját számlát, és majd ugyanazokat részvényeket veszem, mint ő. Ez ellen is tiltakozott, és azt mondta, hogy végezzek önálló kutatómunkát a részvények vásárlása előtt, vagy inkább vegyek állampapírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!