Mit tegyek hogyha adtam valakinek pénzt de nem válaszol?
"mert oda kéne adnom valaki másnak"
Másnak már ne adj kölcsön...
"azt se tudom hol lakik "
Ez aztán a megbízható haver. Legközelebb is ilyennek adj kölcsön, akiről nem tudsz az égvilágon semmit. Csak kétszer a focimeccsen találkoztatok, és úgy gondolod, hogy megbízható haver, mert egy csapatnak szurkoltok...
"miért vért át"
Azért, mert a pénz többet ér neki, mint a "barátságotok".
"és miért éri ez még neki"
Azért a 100e forintért, amit odaadtál neki.
Nézd meg, hogy ő mennyit dolgozott ezért a pénzért és hasonlítsd össze azzal, hogy te meddig dolgoztál érte. Na ezért éri meg neki.
Bárki kér tőled kölcsön pénzt, azért tőled kér és nem egy banktól, mert a bankkal szemben téged be lehet palizni. Te érzelmi alapon hozol döntést, nem gondolsz bele a hátulütőkbe, kockázatokba és gazdasági racionalitásokba, hogy vajon az illető képes-e megadni a tartozását, nem foglalkozol a jogi részletekkel, hogy bebiztosítsd magad, hogy tényleg meg is kapd a pénzed.
A bank abból él, hogy pénzt ad kölcsön, ezért ők bebiztosítják magukat, hogy tényleg visszakapják, begyűjtenek minden ehhez szükséges adatot, szerződést kötnek, ami védik őket és csak olyannak adnak, aki képesnek tűnik megadni és olyan feltételekkel adnak kölcsön, amiből hasznuk is van, nem csak költségeik és veszteségeik. Te meg naivan nem gondolsz bele, hogy visszakapod-e, nem biztosítod be magad, hogy legalább perelni lehessen érte, stb.
Máskor gondolj bele, hogy vajon mennyivel hiányzik neked jobban az a pénz, mint a banknak. Mert ha jobban hiányzik, akkor neked még annyira sem érdemes engedékenyebben, nagyvonalúbban csinálnod a hitelezést, mint a banknak. Vagy csináld jobban, mint a bankok, vagy inkább ne csináld, hanem hagyd meg azoknak, akik abból élnek, hogy meg is térül nekik.
"Mit tegyek hogyha adtam valakinek pénzt de nem válaszol?"
Tanulj belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!