Mit tegyek hogyha adtam valakinek pénzt de nem válaszol?
Tudod bizonyítani, hogy adtál neki kölcsön pénzt? Ha nem akkor a rendőrség semmit se tehet.
Tanulópénz.
100e-ből "business" lol
Szimplán lehúzott.
miért adsz kölcsön, ha neked is kölcsönben van a pénz, vagy ha fáj az elvesztése?
"hívhatom a rendőrséget?"
Ha valaki pénzt kér kölcsön és kérésre nem adja vissza, az önmagában nem bűncselekmény. Csak akkor, ha eleve csalási szándékkal teszi, úgy kalkulálva, hogy nem fogja visszafizetni. Szóval a rendőrség nem fog az üggyel foglalkozni.
Közjegyzőnél kérheted, hogy küldjön az illetőnek fizetési meghagyást. De egyrészt tudnod kell az illető lakcímét is, másrészt ha ellentmond, akkor bíróságon, perben kell bizonyítanod, hogy tartozik neked.
Én egy haveromnak adtam kölcsön akit már vagy 25 éve ismerek.
Haverom sehol, pénz sehol.
Miért? A közjegyző, ügyvéd vagy két tanú által aláírt kölcsön szerződésetek, ami nyilván ott van a fiókodban, és ami tartalmazza, hogy pontosan mikor, kinek, milyen feltételek mellett, milyen határidővel és kamattal adtad kölcsön a pénzed, arra is kitér, hogy még válaszolnia is kell?
Amúgy ha nem írtatok papírt, akkor gyakorlatilag semmit nem tehetsz. Vond meg kétszer a vállad, tudd be tanulópénznek, és örülj neki, hogy csak ennyivel húztak le. Ennél lényegesen nagyobb volumenű átverések is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!