Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért annyira fontos mutatni...

Miért annyira fontos mutatni az embereknek, hogy nekik mennyi pénzük van?

Figyelt kérdés
Drága autó, drága telefon, nagy ház, drága ruhák... Miért kell ezt mutatni? Mivel lesz több ettől valaki?
okt. 27. 16:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Tipikus. Arra nem tudsz magyarázatot adni, amit kérdeztem, így inkább személyeskedsz.

[link]

okt. 29. 08:49
 22/34 anonim ***** válasza:
0%
Nekem nincsenek érvelési hibáim, te válaszolsz kérdésre kérdéssel. Kinek hiszed magad, hogy majd Te azt majd megmondod, hogy melyik portéka a minőségi, melyik a hivalkodó?
okt. 29. 09:06
 23/34 anonim ***** válasza:
0%

"Kérlek magyarázd el nekem, hogy egy Gucci táska miért kerül tízszer annyiba, mint egy ugyanolyan méretű, de nem luxusmárka!"

Azért kerül tízszerannyiba, mert piacgazdaság van. Minden annyiba kerül, mint amennyiért el lehet adni, az árnak az égvilágon semmi köze nincs se az alapanyagokhoz, se a minőséghez, se semmihez. Vagy Te tényleg elhitted, komolyan gondoltad, hogy egy Budmil táska mondjuk tízszer "jobb", mint egy Temus...? Csak tízszer drágabb, mert tízszer drágábban lehet eladni.

okt. 29. 09:15
 24/34 anonim ***** válasza:
32%

Tehát te magad is bevallottad, hogy csak és kizárólag azért kerül tízszer annyiba egy Gucci táska, mert van olyan hülye, aki annyiért megveszi. Megveszi, mert pénze van és hivalkodni akar. És vissza is tértünk az alapkérdéshez: az, hogy sok ember hiú és szeret kérkedni, ezt pedig kihasználják, azért léteznek az ilyen márkák, mint a Gucci.

Nem én döntöm el, hogy mi a hivalkodó, hanem a normál piachoz viszonyított ár. A Gucci semmi más, csak hivalkodás.

Felőlem vegyenek az emberek ilyen cuccokat, ha megtehetik. Nekem viszont nem az fog róla eszembe jutni, hogy "milyen gazdag lehet és szeretnék én is olyan lenni", hanem az, hogy "ez is egy ostoba fajankó, aki nem tud mit kezdeni a pénzével".

okt. 29. 09:29
 25/34 anonim ***** válasza:
58%

"(...) hanem az, hogy "ez is egy ostoba fajankó, aki nem tud mit kezdeni a pénzével"

Magyarán majd te megmondod kivülállóként hogy az xy mit csináljon a pénzével, mit vegyen, hogyan éljen.

De ezen a ponton már érdekelne, hogy szerinted akinek telik 100 milliós autóra, annak az árát mire is kéne költenie... ha nem arra a kocsira?! Hiszen ezt írtad....

okt. 29. 15:40
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
Felőlem csináljon akármit a pénzével. De a véleményem megvan róla. Ennyi.
okt. 29. 15:53
 27/34 anonim ***** válasza:
58%

"(...) hanem az, hogy "ez is egy ostoba fajankó, aki nem tud mit kezdeni a pénzével"

Dehát TUD mit kezdeni hoszen költi valamire ami örömet okoz számára. Vagy az nem számít?

Éljen egy masfélszobás panelban a 7.en mert neked az az elfogadható? Az a te szinteden a korrekt és ha több pénze van mi van? Adományozza el? Vagy mi?

okt. 29. 15:59
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

Nem mondtam, hogy ne vegyen drága házat. Nem mondtam, hogy ne költsön olyan dolgokra, ami örömet okoz neki.

Azt mondtam, hogy van olyan luxustermék, aminek a hivalkodáson kívül az égvilágon más célja nincs. Azt moondtam, hogy azokról, akik ilyeneket vesznek, meg van a véleményem.

Ez kb olyan, mint annak idején az iPhone-ra, az "I am rich" nevű app, ami 999 dollárba került és csupán annyit tudott, hogy kirakott egy piros rubint a képre és aláírta, hogy "I am rich". Elismerésem a fejlesztőnek, hogy sikerült megfejnie pár gazdag idiótát!

okt. 29. 16:31
 29/34 anonim ***** válasza:
53%
Tehát akkor azt akarod mondani, hogy egy Ferrari az ugyanolyan, mint az I am rich app? Nincs különbség, mindkettő csak hivalkodás? Ezt akarod mondani?
okt. 29. 16:39
 30/34 anonim ***** válasza:
35%
Miért, miért vesz valaki Ferrarit? Azért, hogy mutogassa. Ha végigmegy az utcán, mindenki megbámulja. Lehet vele felvágni a csajok előtt. Mutatja, hogy mennyi pénze van. Hivalkodó. Erre használják, emiatt veszik. Mégis mi másért?
okt. 29. 18:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!