Miért annyira fontos mutatni az embereknek, hogy nekik mennyi pénzük van?
"Arrogáns vagy, azt hangoztatod, hogy senkinek nincs köze ahhoz, hogy te mit veszel, de ezzel csak azt erősíted, hogy mások véleményétől teszed függővé a saját megítélésedet, ami maga a hiúság."
:D :D :D
A logikai képességeidet erősítsd még kicsit szerintem. :D Ha szerintem senkinek nincs köze a dolgaimhoz, az szerinted azt jelenti, hogy mások véleménye érdekel?!?! :D :D :D Azért ez erős papa.
"Plusz feltételezed rólam, hogy csóró vagyok"
Nem feltételezem, tudom. Pontosan ismerem a fajtádat. Az a fajta vagy, aki alulról próbálja megmondani a gazdagoknak, hogy nekik arra a házra, autóra, órára, akármire nincs is SZÜKSÉGE. Hisz mint köztudott mindenkinek csak azt szabad megvennie, amire féltétlenül szüksége van az élethez, mindenki más egy köcsög felvágós gazdag hiú. Ezért nincs neked sem másod 3-4 egyszínű ruhán kívül, ugye...?
"még az is lehet, hogy több a jövedelmem, mint a tiéd."
Az igen meglepő lenne... :) :) :)
"Elhiheted, egy csepp irigység sincs bennem, mert az a buta emberekre jellemző."
Nem hiszem el, tudom hogy dugig vagy vele, mint már írtam, ismerem a fajtádat.
"Egyébként a kocsim valóban F, csak nem Astra, hanem Corsa. És hogy miért nem drágább kocsi? Mert semmi szükségem rá. Nincs gyerekem és évi 12 ezer km-t megyek csak."
Akkor meg mi szükséged autóra? Mit hiúskodsz vele gusztustalan módon...?
#11: ha nem érdekelne mások véleménye, nem vernéd magad ezek alatt a kérdések alatt.
Súlyos önértékelési problémáid vannak ha a gyakorin kell anonim kommentelőknek vetítened, mekkora király vagy és ezt is csak mások alázásán át tudod kifejezni.
Erőt és kitartást kívánok a gyógyuláshoz!
#13 Ez akkor is többnyire a személyiségtől függ. Van, aki szeret kérkedni, van, aki nem.
Bill Gates sosem villog Louis Vuitton vagy Gucci cuccokkal, pedig ő aztán bőven megtehetné.
Szóval attól, hogy valamit megtehet az ember, még nem muszáj meg is tennie. Az ilyen nagy luxusmárkák amúgyis a gazdag hülyékből élnek, mert semmivel nem jobb minőségűek, mint egy közepesen jó márka. Egy 800 ezres Gucci táskán 80 ezer a táska, 720 ezer a márkanév.
A kérdést se értem.
Mi számít hivalkodásnak?
Ha nekem van pénzem egy 60 milliós autóra, megtehetem hogy megveszem és közlekedek vele az hivalkodás? Miért? Mert te nem teheted meg?
Természetesen nincs egzakt határ, de minden dolog esetében van "csóró" kategória, általános ársáv és fölösleges luxus, ami csak hivalkodásra jó.
Csak néhány példa:
- Farmernadrág: az olcsó kínai 5000 forint, egy jó minőségű Levis 30 ezerért nyilván jobb, mint a kínai. Viszont egy Gucci 400 ezerért már csupán hivalkodás.
- Autó: van az olcsó Dacia, van egy általános kategória, mint mondjuk egy VW Passat és van a Ferrari, ami a hivalkodás.
Summázva: mindenből megvan a luxus kategória, ami csak azért drága, mert drága. Ahol nem a minőségért kérnek pénzt, hanem a márkanévért. Amit azok vesznek, akiknek túl sok pénzük van és már nem tudják hova tenni.
MINDEN árunál van egy határ, ahonnan már csak az ár emelkedik, a minőség, megbízhatóság, tartósság nem. Ami ezen a határon túl van, az hivalkodás, akkor is, ha neked nem tetszik. Senki nem mondta, hogy nem vehetsz ilyen árukat.
Kérlek magyarázd el nekem, hogy egy Gucci táska miért kerül tízszer annyiba, mint egy ugyanolyan méretű, de nem luxusmárka!
#19: Ne beszélj félre, nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt, hogy kinek hiszed magad, hogy majd Te azt majd megmondod, hogy melyik portéka a minőségi, melyik a hivalkodó?
Egy Swift hivalkodó? Egy Passat? Egy 1-es BMW? Egy 7-es BMW?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!