Velem van a baj ha nem vagyok hajlandó egy vállalhatatlan ezeréves “autót” használni?
ma 22:50
látszik nincs tinédzser gyereked:D a maiak ilyenek. Azt hiszik mindenből mindig a legjobb kell/jár. Ez generációs probléma. Ez látszik is mindenen: ki vesz már használtan bármit is? Telefont/hűtőt/TV-t...stb... elmész megveszed az újat. aztán 3 év múlva megint újat...és így tovább.
Igen, veled van. Ha a kérdés kamu, akkor azért, ha igaz, akkor azért.
Egyrészt addig, amíg nincs önálló kereseted (ami a kérdés alapján vélelmezhető, elvégre az az elvárás, hogy a szüleid rakjanak alád egy kocsit) addig örülj annak is, hogy egyáltalán kapsz bármilyet, másrészt pedig örülj neki, hogy ilyen fillérekből fenntartható kocsiról van szó. A világ kicseszése lenne veled szemben, ha kapnál egy 10 éves Mercedes-t, és az első szerviznél jönnél rá, hogy nem pont úgy fog a ceruza, mint egy Polo vagy Swift esetén. Egyébként meg ajándék lónak ne nézd a fogát... ha nem tetszik, amit kapnál, mondd a szüleidnek, hogy adják oda a pénzt, te elmész szépen dolgozni, kiegészíted, és olyat veszel, amilyet szeretnél.
Nekem is az a véleményem, hogy veled van baj, nem a szüleiddel.
17 éves fiamnak idén mondtam először, hogy nem azt fogok neki venni, amit szeretne, hanem azt, amire szüksége van. Máris spóroltam egy rakat pénzt a kijelentésemmel. :)
Ha nem tetszik neki az, amiért hajlandó vagyok fizetni, akkor teremtse elő magának.
4-es Golf-fal járunk, 30 éves. Jobban megy, mint az ifjabb kocsink. Arról nem is beszélve, hogy "fillérekért" javítható. Ja..., ezt még lehet szerelni, nem csak alkatrészt cserélni benne 500 ezerért. ;)
"Majd azt mondta apám h sznob vagyok."
Én az elkényesztetett hülyegyerek kifejezést használtam volna, de a sznob se rossz.
"Iszonyat megalázó lenne vezetni egy ilyen autót"
Gondolom telefonból is csak a legújabb iPhone Pro Max lehet, mert minden más megalázó, igaz?
Kispofám, nemhogy örülnél, hogy a szüleid alád tolnak egy verdát, még meg akarod mondani, hogy milyen legyen? Dolgozz és vegyél magadnak kocsit!
Ez jut eszembe róla: https://www.youtube.com/watch?v=9s4GWiJE9RE&t=58s
#4 Ha ez generációs probléma, akkor bizony a szülők cseszték el! Mondjuk ahogy a környezetemben szét nézek, kevés kivétellel senki nem alkalmas szülőnek.
Tényleg nevetséges ez a mai (de)generáció. Nekem 20 évesen az első kocsim egy 18 éves Maruti volt. De azt a kocsit a saját pénzemből vettem, mivel 16 éves koromtól diákmelóztam. És imádtam azt a verdát!
"Mondjuk ahogy a környezetemben szét nézek, kevés kivétellel senki nem alkalmas szülőnek"
Ne toljunk mindent rájuk. Az iskola, a környezet, a televizió, sok mai modern közósségo csoportok, a mai kor is ugyanolyan hibás. Hiába akarja a szülő jól nevelni, ha a társadalom teljesen mas, akárcsak az iskolában is új szellemben oktatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!