Hogyan kezelitek azokat a helyzeteket, amikor véletlenül drágán vásároltatok valamit?
Sziasztok! Ez a kérdés egy ideje foglalkoztat már, mert anyagilag nem vagyok egyszerű helyzetben. Ma olyan helyzet alakult ki, hogy a lakásban, ahol lakom, a hőség miatt működik egy légkondi, viszont a távirányítója elromlott. Korábban is állandóan ki-be kellett tennem az elemeket, így sejtettem, hogy talán lemerültek. Munka közben, sok feladat között, elrohantam egy boltba, ahol 4 darab elemet 4000 Ft-ért árultak, és valamiért fel sem fogtam, mekkora átverés ez. 4000 forintból egy napra az ételre szánt pénzemet kellene fedeznem, mert sok más költségem van. Megterhelőnek érzem, hogy az első bolt, ahová bementem, ennyire átvert. Ti hogyan dolgozzátok fel az ilyen helyzeteket?
Ez a 4000 forint még hagyján, de valahogy mindig besétálok az ilyen csapdákba, bármennyire is odafigyelek. Őszintén szólva frusztráló. Ma talán arra keresek választ, hogyan lehet ezeket a helyzeteket úgy felfogni, hogy ne rontsa el a kedvem egész napra?
"elrohantam egy boltba, ahol 4 darab elemet 4000 Ft-ért árultak"
Ilyen nincs. Orbitális kamu.
Azért azt is megnézném, hogy veszel Svájcban 4000 Ft-ból egész napra kaját, mert kb. 2 mentes víz kerül annyiba.
A kérdésre: az elemek itthon is nagyon drágák szerintem, én is mindig meglepődök.
Így tanulsz. Vannak boltok, ahova nem megyek be, mert tudom, hogy vacak és drága. Ha mégis be kell mennem, figyelek.
Egyébként most szaladtam bele egy ugyanilyen hülyeségbe, csak százezres összegben, hát kell pár nap, mire elengedi az ember.....
Sose szoktam véletlenül drágán vásárolni semmit.
Árkutatás után és egyszerre több dolgot veszek.
Elemek is vannak itthon.
Nagyon előre nem szabad venni, mert az állásban lemerül.
#12 *"elrohantam egy boltba, ahol 4 darab elemet 4000 Ft-ért árultak"
Ilyen nincs. Orbitális kamu.*
Ez miért ne lehetne igaz? Írta valaki, hogy Magyarországon is látott már drága elemeket. A gemkapocs.hu-ra néztem rá, ahogy 4 db AA-s elem 2500 forint, természetesen vannak megfizethetőbb opciók 1300 Ft-ért is látok, de ahova én beszaladtam aznap a 10 perces munkahelyi szünetem alatt, ott 4.000 forint volt, és ahogy írtam már, olyan verzió is volt, hogy 2 elem 4.000-ért, meg állításuk szerint az még jobb, még tovább tart stb.
Egyébként igen, már elfogadtam :D
Ahol én élek, itt ilyen árak vannak, valami piszok olcsó, valami piszok drága. A fizetések is vagy nagyon alacosnyak, vagy relatíve magasak. Lehetséges, hogy egy gazdagoknak kitalált boltba tévedtem be aznap :D
Egyébként naponta 3-4ezerből kitudom hozni a napi étkezést, nincs ételallergiám sem, de egyetértek, hogy 2024-ben napi 5ezer is alig elég kajára, főleg ha az ember 3-4 alkalommal étterembe is beugrok, de ezt egy másik kérdés alatt majd megnyitom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!