Hogyan kezelitek azokat a helyzeteket, amikor véletlenül drágán vásároltatok valamit?
Sziasztok! Ez a kérdés egy ideje foglalkoztat már, mert anyagilag nem vagyok egyszerű helyzetben. Ma olyan helyzet alakult ki, hogy a lakásban, ahol lakom, a hőség miatt működik egy légkondi, viszont a távirányítója elromlott. Korábban is állandóan ki-be kellett tennem az elemeket, így sejtettem, hogy talán lemerültek. Munka közben, sok feladat között, elrohantam egy boltba, ahol 4 darab elemet 4000 Ft-ért árultak, és valamiért fel sem fogtam, mekkora átverés ez. 4000 forintból egy napra az ételre szánt pénzemet kellene fedeznem, mert sok más költségem van. Megterhelőnek érzem, hogy az első bolt, ahová bementem, ennyire átvert. Ti hogyan dolgozzátok fel az ilyen helyzeteket?
Ez a 4000 forint még hagyján, de valahogy mindig besétálok az ilyen csapdákba, bármennyire is odafigyelek. Őszintén szólva frusztráló. Ma talán arra keresek választ, hogyan lehet ezeket a helyzeteket úgy felfogni, hogy ne rontsa el a kedvem egész napra?
Másik távirányítóból, vagy valamiből nem tudtál volna kivenni?
Amúgy meg lehet 4000-ért nem elemet vettél, hanem akksit. Persze lehet márkás drága elemet vettél, de remélhetőleg tartós lesz akkor.
A bolt vert át? Miért is vert át? Más ár volt feltüntetve?
Az élet iskoláját ki kell járni. És ha ki kell, akkor már ne legyen sok a tanulópénz. Mondjuk, ez a 4e nincs nagyon túlárazva, ha jó minőségű az elem.
Vond le a tanulságot, az impulzus vásárlások előtt mindig tudj megállni egy pillanatra, átgondolni. Nagy összegeknél ez sokkal fontosabb.
Te voltál figyelmetlen, nem vertek át és csapda sem volt. Annyiért vetted amennyiért árulták. Még csak arra sem vagy köteles, hogy a megfogott vagy kosárba rakott árut meg kell venned. Amíg nem olvassa be a pénztár a terméket, szabadon elállhatsz (és még utána is, csak anyázni fognak ha sztornózni kell), és távozol. Ha nem voltál hajlandó elmenni más helyekre olcsóbban beszerezni, az nem a bolt hibája. Ha nem gondoltad át, hogy aránytalanul drága lesz a vásárlás, az sem a bolt hibája. Ha így is elfogadtad a meghirdetett áron, sorba álltál a pénztárhoz és fizettél, ott még a véletlent is ki lehet zárni - csak tudatos döntések sorozatával tudod ezt megcsinálni.
"hogyan lehet ezeket a helyzeteket úgy felfogni, hogy ne rontsa el a kedvem egész napra?"
Gondold át a döntéseidet, mert a leírás alapján impulzusból csinálsz dolgokat és nem megfontoltan.
Nem igazán futok ilyen esetbe, mert el szoktam olvasni, hogy mennyibe kerül a kiszemelt áru, és ha túl sok, akkor nem veszem meg.
Ilyen sosincs, amit írsz, hogy berohanok az első üzletbe és gondolkodás nélkül megveszek valamit, ki is fizetem anélkül hogy tudnám eközben, mit művelek. Ez olyan, mint ha holdkóros lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!