Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon mennyiből...

Magyarországon mennyiből lehet megélni, és félre is rakni?

Figyelt kérdés
Nemrég végeztem a sulival. Jelenleg ahol dolgozok 500-600ezer között keresek. Azt hittem ez jónak számít, viszont ahogy olvastam csomóan elvileg 600fölött keresnek, de még az is kevés nekik. Még anyámmal élek. Szerettem volna elköltözni, de feleslegesnek találom, mivel saját hitelmentes nagyobb házban élünk, így pénzkidobásnak érezném elköltözni. Inkább elválasztom a házat ha lesz rá pénzem. Anyámnak szoktam pénzt adni mivel ő nem keres valami jól, illetve magamnak veszek kaját is mert próbálok egészségesen enni. Így szórakozással/kajaval együtt 200körül megy el egy hónapban nekem. De most sok olvasgatás után rendesen szorongani kezdtem hogy ennyire kevés ez a 5-600 is:D

szept. 4. 00:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én is 1M nettó körül keresek, és ugyanígy rájöttem, hogy 600 nettó sem elég, ezért inkább többet dologozok, amíg nem lesz lakásra pénzem. De amúgy nettó 1M sem olyan nagy szám, főleg ha lakást akarsz venni. (ami normális lenne 30 év alatt) VISZONT!

Sokan 300-400 nettó körül keresnek és megélnek. Meg lehet élni 200.000-ből is, ha spórolsz. Emberfüggő. De tényleg jónak számít az 500-600, ha azt nézed, hogy az átlag ennél kevesebbet keres.

szept. 4. 11:37
 12/21 anonim ***** válasza:
Sokat számolgatok, spórolok havi 100000 a napi dolgokra. Rezsi, Autó, nekem szűken 100000 havonta, (saját lakás). Ruha, utazás, szórakozás, hobbi, hitel, 10-20ezertől bármeddig mehet, ami maradna abból lehetne félretenni.
szept. 4. 13:24
 13/21 anonim ***** válasza:

3-400-ból megélni meg lehet, de félretenni nem és a kérdés az, hogy a jövőben mik a terveid. Család gyerek de ha ezek nem is, saját lakásba akarsz költözni. Mert ha igen, akkor félre is kéne tenni egy fix összeget havonta amit egy nagyobb összerakása után befektetni, kamatoztatni, amig nem lesz annyi, hogy ezeket megvalósítsd, de ha nem is, akkor is a kamatokat szórakozásra, számodra fontos dolgokra költeni.

A jelenlegi 600-as fizud úgy, hogy otthon laksz, nagyon jó, minél többet próbálj belőle félretenni, aztán majd kialakul, hogy alakul a jövőd.

szept. 4. 15:57
 14/21 anonim ***** válasza:
Legalsó határnak a 250-E környékét mondanám, de valójában ahhoz is szerencsésen jó lakhatás szükséges. Fixen jobb összeg félrerakásával már talán inkább 300-E. De ugyebár ez megint attól függ, hogy ki milyen helyen lakik és mennyit ad ki érte.
szept. 5. 07:58
 15/21 anonim ***** válasza:
250-ből hogyan élsz meg mikor az albérlet 160+ rezsi?
szept. 5. 13:47
 16/21 anonim ***** válasza:

Ha egyedül vagy, akkor kb 600 nettó, ha ketten vagytok, akkor 1 millió nettó, ha meg gyerek is van, akkor 1.2-1.5M (függ, hogy párod GYES-en van-e plusz a gyerekek számától).

A megélhetésbe beleszámoltam, hogy van lakás / házhiteletek, autó amit fennt kell tartani.

szept. 5. 14:13
 17/21 anonim ***** válasza:
Van lakásunk. És havonta olyan 400at költünk. 2 felnőtt.
szept. 5. 20:29
 18/21 anonim ***** válasza:

16~

Egyrészről itt nem játszott az, hogy mit számoljunk bele konkrétan. Másrészről írtam, hogy szerencsésen jó lakhatás vagy inkább 300-tól számoljuk. Harmadrészről 160-as albérlet Budapesten is van két embernek.

szept. 6. 11:47
 19/21 anonim ***** válasza:
Javítás: 15.
szept. 6. 11:47
 20/21 anonim ***** válasza:

Oké , de alapjába véve vagy otthon laksz vagy albérletben vagy hitelt fizetsz. Most a mamahotelt hagyjuk.

Itt ahol én lakok heves megye még itt is 120+rezsi egy albi legjobb esetben 80+rezsi. Bérek itt hagyjuk milyen örülj ha kapsz 200 ezret max 3/3 12 órázol talán kijön 400 ezer ha kifizetik persze.

Elmehetek ugye pestre is ahol már más számok játszanak.

szept. 6. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!