Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon mennyiből...

Magyarországon mennyiből lehet megélni, és félre is rakni?

Figyelt kérdés
Nemrég végeztem a sulival. Jelenleg ahol dolgozok 500-600ezer között keresek. Azt hittem ez jónak számít, viszont ahogy olvastam csomóan elvileg 600fölött keresnek, de még az is kevés nekik. Még anyámmal élek. Szerettem volna elköltözni, de feleslegesnek találom, mivel saját hitelmentes nagyobb házban élünk, így pénzkidobásnak érezném elköltözni. Inkább elválasztom a házat ha lesz rá pénzem. Anyámnak szoktam pénzt adni mivel ő nem keres valami jól, illetve magamnak veszek kaját is mert próbálok egészségesen enni. Így szórakozással/kajaval együtt 200körül megy el egy hónapban nekem. De most sok olvasgatás után rendesen szorongani kezdtem hogy ennyire kevés ez a 5-600 is:D

szept. 4. 00:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Akinek a házon és a kocsin is hitel van plusz van 2 gyerek neki akár kevés is lehet. Nem az a kérdés hogy magyarországon mennyiből lehet megélni hanem hogy te mennyiből tudsz megélni?

Ha 300-400e forintot félre is tudnál rakni egy hónapban, az egyáltalán nem rossz.

Az hogy sokan így keresnek ahogy te attól még lehet jó a fizud.

szept. 4. 01:12
 2/21 anonim ***** válasza:
Nyugi, ahogy betöltöd a 25 öt ugrok a 15%a
szept. 4. 07:07
 3/21 anonim ***** válasza:
Ha a kidasod kissebb mint a beveteled akkor mar josag van
szept. 4. 07:09
 4/21 anonim ***** válasza:
60%
Jól élni havi min nettó 1 millió forint.
szept. 4. 07:21
 5/21 anonim ***** válasza:
78%
Magyarországon megélni annyiból lehet, amennyit az egyén megélhetési költségei kitesznek. Megtakarítani ennél többől lehet.
szept. 4. 08:20
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne szorongj, ide mindig azok írnak, akik kiemelkedően keresnek, a 200-300-as nettójával senki nem fog dicsekedni, pedig a valóság az, hogy az ország fele 300 valamennyi alatt keres (nettó medián ugye). Ha itt olvasgatsz, az egy baromi torz képet ad, és elkezded lúzernek érezni magad nettó 500 körüli vagy magasabb fizuval is, ami viszont ebben az országban bőven jobb az átlagnál. Tudom, nyugathoz képest kevés, meg a magas életszínvonalhoz is, de a magyar valóság meg ez.
szept. 4. 08:41
 7/21 anonim ***** válasza:
El kell kezdeni tapasztalatot szerezni és úgy tudsz majd jobb lehetőségeket megpályázni. Ez pályakezdőként nagyon korrekt fizetés. Ezen felesleges szorongani és másokhoz hasonlítani magad, akik már lehet 5-10 éve egy adott területen dolgoznak. Még a karriered elején.
szept. 4. 08:58
 8/21 anonim ***** válasza:

Csatlakozom ahhoz, aki azt mondja, hogy itt nagyon torz képet kapsz a valóságról. Ha egyáltalán a valóságot írják le... :)

A valóság az, hogy nettó 500-600 ezer forint egy erős fizetésnek számít ma itthon.

Mivel otthon élsz és marad hó végén 400 ezred, miért kérdés, hogy meg lehet-e élni belőle? Albérletben egyedül nyilván kevesebb marad, már nem is tűnik olyan jónak, de még akkor is tudnál félretenni. Valaki egy albérletet sem tud megfizetni...

szept. 4. 09:03
 9/21 anonim válasza:
Én havi 2 millió nettóból élek. Kényelmes, de semmi extra.
szept. 4. 09:18
 10/21 anonim ***** válasza:

Nekem 500 körül volt a havi kiadásom az elmúlt években, ebből kb. átlag havi 150 csak utazgatás. Viszont saját lakásomban élünk, szóval erre nincs kiadás.

500-600 nettó amúgy egész jó. Gondolom 25 év alattiak kedvezménye meg a pályakezdő szocho támogatás benne van, amúgy inkább 400-450 lenne. De idővel tapasztalattal szinten tudod tartani, ha jó a szakmád, és onnan már csak felfelé van.

Én havi 1M nettó körül keresek 4 éve, ebből évi 5-6M félre tudok tenni.

szept. 4. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!