Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyiből lehet ma megélni...

Mennyiből lehet ma megélni Magyarországon?

Figyelt kérdés
Mi az az összeg, amiből szerintetek ma nem luxus, de élhető emberi körülmények között meg lehet élni Magyarországon egy embernek? És mennyi egy párnak?

2020. júl. 20. 07:12
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
85%

attól függ, mi az a "nem luxus, de élhető".

például autót fenntartani luxus-e?

ha autó nincs, akkor városfüggő, hogy helyette kerékpárral vagy tömegközlekedéssel közlekedik-e.

tegyük fel van autó és egyedülállóként albérletben lakik az ember egy megyeszékhelyen, akkor 350-ből szerintem ki lehet jönni kényelmesen. talán hó végén még párezer Ft marad is.

2020. júl. 20. 07:22
 2/26 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem mondani, nettó fizetés.

Egyébként úgy gondolom, hogy egy autó fenntartása még nem kéne hogy luxus legyen. Persze nem azt mondom, hogy évente cserélni a legújabb BMW-t mindennapos, de az, hogy vesz valaki egy használt autót és fenntartja, nem kéne hogy luxus legyen.

2020. júl. 20. 07:38
 3/26 anonim ***** válasza:
79%

Több dologtól is függ ez az összeg.

Saját lakásban lakik-e vagy bérleményben?

Ha saját lakásban, akkor hitellel terhelt-e?

Ha A lakhatási költségeket, rezsit levonjuk és marad még nettó 250-270, szerintem abból kehet élhető körülményeket tekinteni.

Az autókkal kapcsolatban meg, a BMW prémiummárka, ha használtan veszel egy 8 éves 3-as sorozatút, annak is bitang drága a szervizelése.Nem csak azért, mert "sok törődést" igényel,hanem mert drágák az alkatrészek hozzá.

2020. júl. 20. 08:06
 4/26 anonim ***** válasza:
89%

Ha lakáshitelt fizetsz, autód van, néha szeretnél nyaralni is

Akkor havi400 ezer kéne

Ez kb az emberek 80% ának nincs meg

na ezért élünk szarul

2020. júl. 20. 08:07
 5/26 anonim ***** válasza:
87%
Két gyerekkel, lakáshitellel, autóval, Pesten 600 nettó legalább.
2020. júl. 20. 08:11
 6/26 anonim ***** válasza:
92%

Kettőnknek durván 350-400 ezres bevételük van, ha nem kéne albit fizetni egész jó lenne, de nincs se autó, se gyerek, csak évi egy 4 napos wellness.

Azt mondom fejenként 300 nettóból már el lehetne lenni....

2020. júl. 20. 08:24
 7/26 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk bevétel:

fater 360e = ez megy neki alkoholra + cigire + szerencsejátékra

édesanyám 124e = számlák, élelmiszer, cigi, ruházkodás, stb.

én 146e = kocsi fenntartás, megtakarítás, hirtelen jövő kiadások pl. mosógép csere, felújítások és javítások a házon, sütő, hűtő, tető, ablakcsere szilveszteri vandálok után (2 évben zsinórban), stb.

2020. júl. 20. 08:29
 8/26 anonim ***** válasza:
54%

En 128nm ház

futtes+viz+villany+net+szemet dij 32000ft

jovore megy fel a napelem

szoval csak kevesebb lesz

110000ft böl simán ellennék de havi 520000ft keresek nettoba ugyhogy nálam minden okés

2020. júl. 20. 08:31
 9/26 anonim ***** válasza:
71%

Már havi 200.000 is elég kellene, hogy legyen 1 embernek...

Persze, ha tartalékot is szeretnénk képezni, akkor már inkább 300.000 ft-ra érdemes gondolni kb. minimum. (Megint 1 emberről beszélünk...)

2020. júl. 20. 08:58
 10/26 anonim ***** válasza:
79%

Sztem a minimum 200 ezer/fő, ahol már kényelmesen, és tudatosan költve még takarékoskodni is lehet.

Az optimális pedig szerintem 400-nál kezdődik/fő, ebből kényelmes életet lehet élni, ugyancsak tudatosan kezelve a pénzt, már látható megtakarítást is el lehet érni.

2020. júl. 20. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!