Mennyiből lehet ma megélni Magyarországon?
94 820 Forint a létminimum így ennyi szükséges az élethez. Ne engem pontozzatok le, ezek a számok kiszámolták kész:D
Nem lehet általánosan válaszolni erre a kérdésre. Teljesen élethelyzet és egyéni preferenciák függvénye. Én már éreztem magam havi 200 nettóval az élet császárának és 600 nettóval is utolsó csórónak.
Nem tudom honnan jönnek ezek a számok, hivatalosan havi 47 ezer fejenként elég a megélhetésre rezsivel egymtt (de bérleti díj/hitel nélkül).
Micsoda pazarlás van egyeseknél!
Teljesen igényfüggő.
Mi 400nettót hozunk haza, tehát fejenként 200nettó átlagolva.
Ebből mi véleményem szerint kényelmesen megélünk. Van benne albérlet (95), kocsi,egy kis szórakozás, 50ezer félretéve, fundamenta stb. Ez persze csak úgy jön össze, hogy nem eszünk mindig rendelt kaját, oda megyünk kocsival, ahová tényleg muszáj és preferáljuk az ingyenes programokat. Így összejön még évi 1 nyaralás is.
Én teljesen elégedett vagyok vele.
Ezzel szemben van egy pár, akikkel barátok vagyunk és többet keresnek, mint mi, valamint 60ezret fizetnek albérletre, kocsi nincs mégis minden hónapban sírnak, hogy nem maradt semmi pénzük, amit félretegyenek és nem haladnak előre! Egyszerűen van, akinek kifolyik a kezéből a pénz és soha semm inem lenne elég.
15. nem tudom hol jött le a pénzszórás abból, amit írtam, de a lepontozásokból úgy látom sokaknak szúrja a szemét egy 180ezres albi (azért bakker ez még nem a luxuskategória emberek, én kérek elnézést, hogy igyekszünk a lehető legjobb körülményeket biztosítani édesanyánknak, aki sokáig nekünk biztosította a lehető legjobb körülményeket). a lakás nem szar, csak a ház öreg, meg ugye viszonylag kicsi, ha tehetném tényleg luxuslakásba raknám, de igazából neki egyedül megfelel.
és hol pénzszórás az, ha valaki semmire nem költ, csak a rezsire, néha benzinre meg a kajára (és még a kaján is spórolni akar, úgy kell tukmálni, hogy az egészsége érdekében ezt azért ne tegye).
és ő elvan ezzel, de (az én meglátásom szerint) ez nem igazi élet, még neki sem, nemhogy egy 20-30 évesnek Bp-n, szóval aki azt mondja, hogy egyedülálló ember havi nettó 150-200ból megél Bp-n, az szerintem inkább vegetálás. persze ez sokaknak oké és nem törekednek többre, de azért szerintem ez nem normális.
Kedves 17,
a "nyugatias" életstílushoz azért hozzátartozik,hogy nem otthon ülünk a szobában egész nap egy koszos trikóban kannás bort vedelve a TV előtt, hanem létezünk, élünk is.A szocializmusban ez volt, de évtizedekkel ezelőtt meg volt a rendszerváltás.
És igen, az élni azt is jelenti,hogy kávézóba, étterembe,moziba, plázába is megyünk.
Én például minden hétköznap friss ebédet eszek,nem mikrózok meg főzök előre 10 napra, mert erre van igényem.Van cafeteriám, az arra arra van.
Ami kevés, azt meg nem lehet beosztani.
Én sohasem nyugodtam bele a kevésbe, addig váltogattam az állásokat, ameddig annyi megfelelő nem lett a fizetésem meg a béren kívüli juttatásaim mértéke.
Ha kellett félév után elmentem máshova, mert jobb ajánlatot kaptam.
Tudatosan kell karriert építeni, ha csak ez vezérel, akkor pár év alatt elérsz a nettó 500 ezerhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!