Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Gazdagok, el szoktatok azon...

Gazdagok, el szoktatok azon gondolkodni, hogy egy 3-400 ezret kereső ember esetleg sokkal okosabb nálatok, sokkal fontosabb munkát végez nálatok, és nehezebb egyetemet is végzett el, mégis ezt a munkát végzi, mert szereti és mert hasznosnak tartja?

Figyelt kérdés
júl. 31. 22:58
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:

#30: Tarzanka szegény, iskolázatlan családba születik. Az alulfizetett biológus PhD családjába nem születik senki, mert a kutatóbiológus ugyan szegény, de nem iskolázatlan, hanem annak a szöges ellentéte. Lakatosékkal ellentétben nem vállal pucér seggel gyereket.

De oktass ki logikából, légyszíves.

aug. 1. 13:25
 32/57 anonim ***** válasza:
0%

Dehogy oktatlak, mondtam nem vagyok tanár.

Egyébként sem a logikán múlik, ahogy a végzettségen sem, hogy ki vállal gyereket, ki nem.

aug. 1. 13:44
 33/57 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként sem a logikán múlik, ahogy a végzettségen sem, hogy ki vállal gyereket, ki nem."

Kicsit azért de. Mert a kevésbé iskolázott, kevésbé intelligens ember hajlamos "majd megoldjuk" alapon belevágni a gyerekvállalásba, míg az intelligens ember tele van kételyekkel, sokat agyal és kevésbé hajlamos bevállalni a gyereket a sok bizonytalanságra.

Egyik sem jó. Mert az előbbi lehet, hogy utána hónapról-hónapra él, meg a segélyekért folyamodik, utóbbi meg lemarad a gyerekvállalásról.

aug. 1. 13:54
 34/57 A kérdező kommentje:

A gazdagok és az öntelt sznobok elég átfedő kategóriák. Itt vagy pl. te. Gazdag is vagy és öntelt is. Ja, és erkölcstelen is, de ezt magad is beismered. (Legalábbis a mondataidból a logika szerint ez következik.)

aug. 1. 16:18
 35/57 anonim ***** válasza:

Magyarázd meg kérlek, miért vagyok öntelt! Mert azt már értem, hogy azért vagyok erkölcstelen, mert nem mertem tanári vagy orvosi pályára, amikre amúgy alkalmatlan lennék.

Meg azt is értem, hogy azért vagyok gazdag, mert 20 év munka árán elértem, hogy az átlagtól jobb színvonalon éljek.

aug. 3. 06:48
 36/57 anonim ***** válasza:
Én a kérdésed nem értem mármint a tiédet miért kell elmagyarázni hogy miért vagy öntelt mikor egyértelmű hogy mért, én is az lennék a helyedben
aug. 3. 07:17
 37/57 A kérdező kommentje:

Lenne bármi értelme a magyarázatomnak? Az erkölcstelenséget se vagy hajlandó beismerni, miközben magad írtad le, hogy azért erkölcstelenek az emberek, mert erkölcsből nem lehet megélni.

aug. 3. 08:50
 38/57 anonim ***** válasza:

Arról nem tehetek, hogy a tanárokat nem fizetik meg. Pedig nagyon hasznos és fontos munkát végeznek. Igen, jobban keresek náluk. De ez a társadalom berendezkedése és a kormány miatt van így.

Vannak olyan munkák, amik sokkal fontosabbak, mint az enyém? Igen, bőven! Végezném ezeket a munkákat? Nem. És nem azért, mert erkölcstelen vagyok, hanem mert NEM TUDNÁM ezeket végezni. Tanárnak alkalmatlan lennék, mert nincs elég türelmem és nem is tudom jól megfogalmazni és átadni a dolgokat. Orvosnak nem lennék alkalmas, mert nem bírom a vért. És még számtalan pályára nem lennék alkalmas.

aug. 5. 10:33
 39/57 A kérdező kommentje:

"Arról nem tehetek, hogy a tanárokat nem fizetik meg."

Miért van az, hogy a magyarság 100 százaléka meg van győződve, hogy ő nem tehet semmiről, mégis tele van ez az ország igazságtalansággal?

aug. 5. 22:49
 40/57 anonim ***** válasza:

"a magyarság 100 százaléka meg van győződve, hogy ő nem tehet semmiről"

Hol talalhato errol hiteles statisztika? Vagy megkerdeztel mindenkit?

aug. 5. 22:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!