Gazdagok, el szoktatok azon gondolkodni, hogy egy 3-400 ezret kereső ember esetleg sokkal okosabb nálatok, sokkal fontosabb munkát végez nálatok, és nehezebb egyetemet is végzett el, mégis ezt a munkát végzi, mert szereti és mert hasznosnak tartja?
13 "Havi 3-400e forint egyéb számottevő vagyon vagy jól kereső partner nélkül alatta van annak a szintnek, ahol elhiszem a "nekem így jó" dumát."
Ez igaz, annyi a baj, hogy senki sem beszélt "nekem így jó" dumáról.
Ismerek én is a rokonságban tanárt, aki felsöfökön tanított nyelvet, szakmailag(!) érezte így jól magát, és kénytelen volt átképzni magát (kb. 3. diplomával egy doktori után) a versenyszférába, ahol most jó pénzért csak szenved.
Kicsit átérzem, mert én is villamosmérnökként 80%-ban inkább kényszerinformatikus vagyok pár éve, amit rühellek. Ennél csak súlyosabb lehet, amikor az ember mondjuk nyelvészböl lesz gazdaságimérnök.
Én megfordítanám a kérdésre adott választ:
Genetika szakterületen doktorált (PhD) kutatóként a fizetésem nettó 320 ezer forint.
Tőlem okosabb és gazdagabb ismerőseim (orvos, programozó) sosem "néztek le" a viszonylag alacsonyabb fizetésem miatt és érdeklődéssel viszonyultak a tevékenységem felé.
Ellenben sok esetben az egyetemi végzettséggel nem rendelkező ismerőseim, akik vendéglátóznak, építkezésen segédmunkások szóvá tették, hogy: "ezért tanultál ennyit?", "teljesen felesleges időpazarlás az egyetem", "ennyit bárki megkeres", "tanulás helyett inkább dolgoznod kellett volna" és egyéb pozitív megjegyzéseket.
Természetesen abba nem gondolnak bele, hogy nekem ez egyben a hobbim és a hivatásom is és én teljesen boldog, elégedett életet élek amennyiben megkeresek annyi pénzt, hogy ne haljak éhen belőle (amitől azért messze vagyok szerencsére) :)
"Genetika szakterületen doktorált (PhD) kutatóként a fizetésem nettó 320 ezer forint."
"megkeresek annyi pénzt, hogy ne haljak éhen belőle (amitől azért messze vagyok szerencsére)"
Nem vagy messze. A génjeid továbbörökítésétől annál inkább.
" A génjeid továbbörökítésétől annál inkább."
Érdekes, lakatos tarzanka nulla jövedelemmel nincs messze ettöl.
Nálad ez valami önigazolási kényszer, hogy aki tanult, annak nem áll fel, vagy mi a magyarázat erre?
#26: Nem értem az impotenciával kapcsolatos asszociációdat, és nem vagyok Freud, hogy megfejtsem...
A tanultság + ruppótlanság a gyerekvállalás legjobb ellenszere, erre utaltam mindössze. Havi 320 (ami kutatóbiológusként mellesleg kényszerűen drága városban éléssel jár) max vegetálásra elég, családalapításra nem.
"és nem vagyok Freud, hogy megfejtsem..."
Én meg nem vagyok tanár, hogy megtanítsalak gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!