Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Gazdagok, el szoktatok azon...

Gazdagok, el szoktatok azon gondolkodni, hogy egy 3-400 ezret kereső ember esetleg sokkal okosabb nálatok, sokkal fontosabb munkát végez nálatok, és nehezebb egyetemet is végzett el, mégis ezt a munkát végzi, mert szereti és mert hasznosnak tartja?

Figyelt kérdés
júl. 31. 22:58
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:

13 "Havi 3-400e forint egyéb számottevő vagyon vagy jól kereső partner nélkül alatta van annak a szintnek, ahol elhiszem a "nekem így jó" dumát."

Ez igaz, annyi a baj, hogy senki sem beszélt "nekem így jó" dumáról.

Ismerek én is a rokonságban tanárt, aki felsöfökön tanított nyelvet, szakmailag(!) érezte így jól magát, és kénytelen volt átképzni magát (kb. 3. diplomával egy doktori után) a versenyszférába, ahol most jó pénzért csak szenved.

Kicsit átérzem, mert én is villamosmérnökként 80%-ban inkább kényszerinformatikus vagyok pár éve, amit rühellek. Ennél csak súlyosabb lehet, amikor az ember mondjuk nyelvészböl lesz gazdaságimérnök.

aug. 1. 10:08
 22/57 anonim ***** válasza:
100%

Én megfordítanám a kérdésre adott választ:

Genetika szakterületen doktorált (PhD) kutatóként a fizetésem nettó 320 ezer forint.

Tőlem okosabb és gazdagabb ismerőseim (orvos, programozó) sosem "néztek le" a viszonylag alacsonyabb fizetésem miatt és érdeklődéssel viszonyultak a tevékenységem felé.

Ellenben sok esetben az egyetemi végzettséggel nem rendelkező ismerőseim, akik vendéglátóznak, építkezésen segédmunkások szóvá tették, hogy: "ezért tanultál ennyit?", "teljesen felesleges időpazarlás az egyetem", "ennyit bárki megkeres", "tanulás helyett inkább dolgoznod kellett volna" és egyéb pozitív megjegyzéseket.

Természetesen abba nem gondolnak bele, hogy nekem ez egyben a hobbim és a hivatásom is és én teljesen boldog, elégedett életet élek amennyiben megkeresek annyi pénzt, hogy ne haljak éhen belőle (amitől azért messze vagyok szerencsére) :)

aug. 1. 10:14
 23/57 anonim ***** válasza:
54%
#22 Pontosan! Éppen a tudatlan birkák szokták lenézni az embert. Szerintem a kutatói munka érdekes és hasznos dolog és szégyenletes, hogy ennyire nincs megfizetve.
aug. 1. 10:29
 24/57 anonim ***** válasza:
51%
Most kikre gondolsz, kérdező? A valóban gazdagokra? Mert ők pont letolják, hogy te havi 400 ezerből vagy 4 millióból gazdálkodsz, amíg ők 400 milliárdból úgy, hogy életükben nem kell többet dolgozniuk. Vagy azokra gondolsz, akik havi X összeg fölött keresnek? Mert akinek dolgoznia kell havi keresetért, az nagyon nem a gazdag kategória. Mindenesetre utóbbiról tudok nyilatkozni: nekem kifejezetten tetszik, hogy a többség rosszabbul keres, mert ez lent tartja az árakat és így az én pénzem versenyképesebb a piacon. Nem utolsósorban jó érzés tudni, hogy jobban el tudom ereszteni magam, mint az álag.
aug. 1. 10:34
 25/57 anonim ***** válasza:
0%

"Genetika szakterületen doktorált (PhD) kutatóként a fizetésem nettó 320 ezer forint."

"megkeresek annyi pénzt, hogy ne haljak éhen belőle (amitől azért messze vagyok szerencsére)"

Nem vagy messze. A génjeid továbbörökítésétől annál inkább.

aug. 1. 10:51
 26/57 anonim ***** válasza:
51%

" A génjeid továbbörökítésétől annál inkább."

Érdekes, lakatos tarzanka nulla jövedelemmel nincs messze ettöl.

Nálad ez valami önigazolási kényszer, hogy aki tanult, annak nem áll fel, vagy mi a magyarázat erre?

aug. 1. 12:11
 27/57 anonim ***** válasza:
0%

#26: Nem értem az impotenciával kapcsolatos asszociációdat, és nem vagyok Freud, hogy megfejtsem...

A tanultság + ruppótlanság a gyerekvállalás legjobb ellenszere, erre utaltam mindössze. Havi 320 (ami kutatóbiológusként mellesleg kényszerűen drága városban éléssel jár) max vegetálásra elég, családalapításra nem.

aug. 1. 13:00
 28/57 anonim ***** válasza:
51%
#27: Hagyjuk már. Hány családban van tizenx gyerek 0 forintos bevétellel...?
aug. 1. 13:10
 29/57 anonim ***** válasza:
0%

"és nem vagyok Freud, hogy megfejtsem..."

Én meg nem vagyok tanár, hogy megtanítsalak gondolkodni.

aug. 1. 13:17
 30/57 anonim ***** válasza:
51%
28 pont erre céloztam tarzankával, mivel tudjuk, hogy az iskoláztlansággal és szegénységgel gyakran arányosan nö a gyerekek száma, nem maradt más magyarázta, mint az impotencia, de hát nem érti a hülyéje.
aug. 1. 13:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!