Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Gazdagok, el szoktatok azon...

Gazdagok, el szoktatok azon gondolkodni, hogy egy 3-400 ezret kereső ember esetleg sokkal okosabb nálatok, sokkal fontosabb munkát végez nálatok, és nehezebb egyetemet is végzett el, mégis ezt a munkát végzi, mert szereti és mert hasznosnak tartja?

Figyelt kérdés
júl. 31. 22:58
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
92%
júl. 31. 23:01
 2/57 anonim ***** válasza:
82%
El szoktam, aztán fingok egyet és megyek a dolgomra.
júl. 31. 23:03
 3/57 anonim ***** válasza:
36%
Persze! Aztán jót vigyorgok a lúzereken.
júl. 31. 23:26
 4/57 A kérdező kommentje:
Pedig azt hittem el se gondolkodtok, mert eddig az összes gazdag, akivel beszéltem, mind meg volt győződve arról, hogy ő azért keres sokat, mert pótolhatatlanul okos, pótolhatatlanul tanult és pótolhatatlanul fontos munkát végez.
júl. 31. 23:32
 5/57 anonim ***** válasza:
89%
Most, hogy tudod, mihez kezdesz ezzel az információval?
júl. 31. 23:35
 6/57 anonim ***** válasza:
50%
De, csak ezen szoktam gondolkozni miközben a koktélomat szürcsölgetem brunch közben hétfőn 10 órakor... :) :) :) :) :)
júl. 31. 23:35
 7/57 anonim ***** válasza:
90%

De. Milyen következtetésre kéne jutnom?

A) Én is visszamehetnék tanítani, és akkor én is jobban szeretném a munkámat, lényegesen kevesebbet kéne dolgoznom, mint most és a társadalom hasznosabb tagja lehetnék.

B) Ők is lemondhatnak ezekről, kereshetnek jobban fizető munkát.

A döntés lehetősége a legtöbb ember előtt ott van. Az, hogy téged mi tesz boldogabbá, az, hogy hasznosnak érzed magad és szereted a munkádat, vagy az, hogy ezek ugyan nincsenek meg, de cserébe több pénzed van, amivel a munkán kívüli életedet kényelmesebbé teheted… ez csak rajtad áll.

júl. 31. 23:37
 8/57 A kérdező kommentje:

Arra a következtetésre kellene jutnod, hogy habár A és B választható minden ember számára, az A mégis egy alázatosabb és erkölcsösebb létet jelenet. Miért nem kíván sok ember alázatos és erkölcsös lenni?

júl. 31. 23:40
 9/57 anonim ***** válasza:
76%
Nem szoktam gondolkozni rajta, mert bár léteznek nehezebb egyetemek mint a BME VIK, és hasznosabb munkák, mint az enyém, egyszerűen nem ismerek 3-400 ezret kereső "sokkal okosabb" embert. Mindegyiküknek van valami számomra szembetűnő mentális problémája, jellemzően valamiféle beszűkültség, kiégettség vagy tehetetlenség, ami miatt nem találnak ki a susnyásból.
júl. 31. 23:50
 10/57 anonim ***** válasza:
0%
9 vagy csak épp nem a villamosság érdekli, vagy netán informatika, amik mostnában a húzóágazatba tartoznak, hanem mondjuk a tanításban élik ki magukat, emberekkel szeretnek foglalkozni. Vagy épp a kezdö ügyvédek sem mindenhol dözsölnek. Pedig nem buták, és nem is bolondok.
aug. 1. 00:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!