Ki mennyit képes félretenni egy hónapban?
"Ki mennyit képes félretenni egy hónapban?"
Másfél millió körül havonta maximum, de mondjuk a legtöbbször azért ez ennél kevesebb, 1,0-1,2 millió körül.
"Pl. rájöttem hogy van párszáz forintos fájdalomcsillapító is, eddig drágán vettem. Min lehetne még?"
Hát ilyenből nem lesz autód fiam.
Amikor én gyűjtöttem akkor annyit csináltam, hogy az egyébként stabil munkahelyemen redukáltam az effektív munka mennyiségét 4-5 óráról 1-2 órára, hogy épp a minimumot csináljam ami miatt nem szólnak de cserébe tudjak foglalkozni más tevékenységgel és elkezdtem maszekolni munkaidőben. Így kerestem nettó 920k-t a rendes munkámból + 600-700k-t összemaszekoltam mumkaidőben, néha munkaidőn túl is estébe nyúlóan.
Szóval röviden: ilyen semmitmondó bér esetén amivel rendelkezel nem spórolni kell, hanem a bevételeket növelni.
Ne vásárolj autót, mert annak a fenntartási költségeit nem engedheted meg magadnak.
Válts olyan munkahelyre ahol adnak céges autót.
- Heti egy nagyobb bevásárlást szoktunk tartani, akkor töltjük fel a hűtőt. Kisebb bevásárlás szokott lenni mellette hétközben is, ami kifogyott a hétvége után megvesszük.
- Hétvégén már nem is szoktunk boltba járni, kerüljük a céltalan járkálást és nézelődést a bevásárlóközpontban.
- Próbáljuk tervezni a menüt előre, és az alapján bevásárolni.
- Minimalizáltuk az online kajarendelést, igyekszünk otthon főzni a következő napra. Néha előrecsomagolt dobozos ételt veszünk, ami szintén lehet olcsóbb mint egy menü rendelés.
- Online nagyon ritkán rendelgetek magamnak dolgokat, csak ha valami nagyon jó akció van. Többször átgondolom és megfontolom előtte a vásárlást, hogy valóban szükséges-e.
- Ruhákat a Lidl-be szoktam vásárolni, olcsóbb valamivel mint a fast fashion üzletekbe és ahhoz képest jó a minősége is.
- Cipőből van 3 nyári, 2 átmeneti (tavaszi, őszi), 1 alkalmi, 1 bakancs, 1 túracipő. Ebből nem halmozok fel óriási mennyiséget.
- Tusfürdőket is a Lidl-be vesszük, most találtuk az utántöltős illatmentes verziót és azt áttöltjük a meglévő flakonokba.
- Próbálom leszorítani a pékségbe a péksütemények vásárlását, inkább zsemlét és kiflit veszek helyette és elkészítjük abból a szendvicset.
- Palackos vizet nagyon ritkán veszek, mivel a munkahelyemen sajna rossz a vízminősége így általában kulacsba, meglévő palackba hozok magammal. Franc fog kínlódni még ezzel a palack visszaváltással is. Nálunk van amikor elég hosszú a sor, sokan szoktak lenni.
- Most szülinapomra nem is kértem tortát. Sütöttem helyette süteményt, amit tudom hogy szeretnek a többiek.
- Mosószerből mindig a lehető legnagyobb kiszerelést veszem, az jön ki a legkedvezőbb árban. Sose veszek kisebb literes kiszerelést, vagy mosókapszulát.
- Tömegközlekedéssel járok a munkába, mivel jól megközelíthető ebben a formában is.
Szerintem ahány ember, annyiféle praktika. Mostanában nem vagyok a megtakarítások terén jó, mindig jött valami váratlan kiadás a nyár folyamán többször. De átlag nálam is 50-60 ezer Ft jó esetben sikerült. A magas infláció előtti időszakban egy jobb hónapban volt 100-120 ezer Ft is.
Remélem lesz azért használható infó az általam írtak között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!