Ez a munkaszerződés módosítás így korrekt?
2023.11.20 óta dolgozom egy egyesületnél.
Most júli 1el béremelést kaptam, így munkaszerződés módosítás történt.
A módosítás:
"Munkaviszony kezdetének napja: 2023. év 11. hó 20. nap.
A munkáltató és a munkavállaló megállapodnak abban, hogy a munkavállaló
munkavégzésének helye a munkáltató által meghatározottak szerint a munkáltató intézményeiben
történik: .....................
Munkaszerződés időtartama: Határozatlan, általános teljes munkaidős munkaviszony
keretében foglalkoztatja, a jelen munkaszerződésben foglalt feltételek szerint. A felek megállapodnak
abban, hogy a munkaviszony első három hónapja próbaidőnek minősül, amely időtartam alatt
bármelyik fél írásban közölt, indoklás nélküli felmondásával jogosult a munkaviszonyt megszüntetni.
A munkaidő átlag heti 40 óra. A munkarendet - 8 órás - és a munkakezdést a munkáltató
jogosult meghatározni, a munkaidőt a munkáltató osztja be.
A munkaidő 8 órás, 30 perc étkezési idővel, amely nem része a munkaidőnek.
A munkavállaló felett a munkáltatói jogokat XY elnök gyakorolja.
A munkavállaló közvetlen felettese: elnök
8. Munkabér (bruttó): XY,- Ft / hó, ezt kiegészítik a jogszabályokon alapuló pótlékok.
9. Bérkifizetés napja: tárgyhót követő 10.nap"
Szóval ami nekem szúrja a szemem, hogy próbaidő újra?!?!
Irodai adminisztrátor vagyok, ne haragudj kedves 2#, hogy egy kérdező oldalon meg mertem kérdezni valamit, amiben nem vagyok biztos.
Aki velem egy irodában ül, irodavazatő, ő jogi aszisztens is papíron, ő is kiakadt, egyből rohant a munkaügyre, mert állította, hogy ilyenkor újra indul a próbaidő mindenkinek, aki módosítást kap.
Illetve hogy ő 10 éve a cégnél van, majd ezzel akarják próbaidő alatt kitenni, végkielégítés nélkül....
Ez ültette a bogarat a fülembe.
Dehogy indul. Jezusom. Gondolkozz.
Ha ujraindulna, akkor meg lehetne azt csinalni hogy a munkavallalot ugy kuldenek el, vegkielegites nelkul, hogy ajanlanak neki tobb penzt, nyilvan alairja es a te logikad szerint ujraindulna a probaideje, pedig 20eve ott dolgozik. Probaido alatt kirugnak indoklas nelkul es megusztak a vegkielegitest. Ennek semmi ertelme, ugye?
Ha csak bért akart emelni, és mást nem akart változtatni a munkaszerződésen, akkor elég lett volna egy értesítés arról, hogy X naptól megemelte a béred.
Viszont ha a szerződésben a munkaviszony kezdő dátuma valóban 2023. 11. 20., akkor félnivalód nincs, csak feleslegesen írta le a teljes munkaszerződést.
Milyen esetben lehet próbaidőt hosszabbítani? ->
3 hónapnál rövidebb próbaidő kikötése esetén a felek a próbaidőt – legfeljebb egy alkalommal – meghosszabbíthatják. A próbaidő tartama a meghosszabbítása esetén sem haladhatja meg a 3 hónapot.
Kérdező! Nálad ilyen probléma nem áll fenn!
"el szokták fogadni az egyoldalú értesítést, de valójában kellene a munkaszerződés módosítás."
Egyetértek, bár a Foglalkoztatás-felügyelet béremelés esetén a sima munkáltatói tájékoztatásból sosem csinált problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!