Valójában ki Szendrei Ádám?
A YouTube folyton nyomja a hirdetéseit.
Befektetési tanácsokat ad, ezel érnek valamit vagy nem is segít senkinek, csak lenyúlja a nagy pénzeket, amiket az oktató anyagokért ad.
Az egyik hirdetése úgy kezdődik, hogy elmondja, minden eladtott big mac után kereshet bárki pénzt.
Bizonyára az osztalékra gondol.
Ha 10 millió forintért veszek McDonald's részvényt, akkor az osztalékokból származó jövedelem adókat levonva 34700 forint évente!
Tehát 10 000 000 forint befektetéssel lesz $100 haszon egy év alatt.
Ez aztán a nagy befektetés.
Eléggé rövidlátó szemléletre vall a megfogalmazott kritikád. Nem tudom mi van a konkrét videoban, de valószínű nem ment át belőle az információ.
Szendrei Ádámnak láttam néhány videoját és jó dolgokat mond el, szokott néha számomra is új info lenni ezekben. Az volt a véleményem róla, hogy elég hasznos és ráadásul könnyen érthető lehet azok számára, akik nullkilométeresek a pénzügyek terén. A kérdésed alapján az utóbbiban tévedtem.
#1 - Marketigben lehet, hogy hasonló. Szakmailag ég és Föld.
"Az egyik hirdetése úgy kezdődik, hogy elmondja, minden eladtott big mac után kereshet bárki pénzt.
Bizonyára az osztalékra gondol."
Nem feltétlenül. A ki nem fizetett osztalék, amit a cég visszaofrdít magába az ugyanúgy az eladott Big Mac-ből származik, és a végén te keresel rajta pénzt.
Mindig a teljes hozamot kell nézni akkor is, ha osztalékfizető a cég.
"Ha 10 millió forintért veszek McDonald's részvényt, akkor az osztalékokból származó jövedelem adókat levonva 34700 forint évente!"
Nekem kb évi 200ezer jön ki adózás után.
Ez egy marketing videó, olyat meg biztos nem mondott benne, hogy minden pénzedet tedd McDonalds részvénybe.
De van videója külön az osztalékfizető részvényekről is, ahol nem favorizálja ezt a fajta befeketetést.
De azért nem szégyellősködik, ha figyelem felkeltésre lehet felhasználni.
Látod te is erről kérdezel. :)
Hogy jött ki neked 200 ezer?
Nyilván el akarja adni a termékeit, hiszen ő is pénzből él.
Én egy időbe nagyon sok videóját megnéztem, befizettem a pénzügyi alapozó előadásra, olvastam a könyvét.
Igazából annyit csinál csak, hogy rengeteg olyan információt, amit amúgy teljesen különböző forrásokból neked kéne kikutatni, valamennyire megpróbálja egy csokorba gyűjteni, és ezt a "munkát" amit megspórolt neked a kutatással, ezt fizetteti meg.
Bocsánat, megtudtam, hogy McDonald's évente 4x fizet osztalékot, így kb 128000 Ft lesz évente összesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!