A halál valójában szépséges és lenyűgöző, csak Ádám és Éva bűne miatt tartjuk rettenetesnek és szomorúnak?
Lucifer-666? Mintha régen találkoztunk volna (legalábbis ismerős a nicknév.)
Édesanyám elvesztése eleinte nyilván "elfogadhatatlan" volt számomra. Időnként persze felsajdul a hiánya, de megszokható...
Mostanában álmodtam Vele azt, hogy a "paradicsomba" került. Ott voltam én is, és azt kérdeztem magamban: "mikor halt meg pontosan a nagyi"?
Nagymamám még él. De már az elmúlás felé tart. 91 éves lesz és egyre többször esik el, fogózkodás nélkül.
Bő három és fél évvel anyukám Földi távozása után azt mondom: utólag nyernek értelmet látszólag értelmetlen események.
Akinek még túlságosan friss az ilyen "hőn szeretett" hozzátartozó elvesztése, annak persze hiába jelentesz ki bármilyen pozitívnak tűnő dolgot...
Remélem, hogy megválaszoltam a kérdés viszonylag kielégítően?
Kedves Lucifer! Szépséges? Attól függ, hogy kinek. Jézus ezt mondta: "Ha nem hiszitek, hogy én vagyok, meghaltok bűneitekben." (Jn 8:24) Az "én vagyok" ugyanaz a kifejezés, ahogyan Isten nevezte meg magát Mózesnek. Jézus arra gondolt, hogy ha a hallgatói nem hiszik, hogy Ő a földre jött Isten, a megjövendölt Messiás (azaz felkent Király, és az Úr), akkor úgy fognak meghalni, hogy nem Isten Országában folytatják az életüket a túlvilágon, hanem az ördög országában, az alvilágban (= Hádész, más fordítás szerint pokol). Ott pedig szenvedés van.
Szóval szépséges? Azoknak igen, akiknek a bűnei megbocsáttattak, és ebben az állapotban halnak meg, mert ők a Paradicsomban folytatják. És igen, szomorú, és rettenetes azoknak, akik a bűneikben halnak meg. Úgyhogy elég nagy a tét. Miután a fizikai tested meghalt, nem tudsz változtatni a helyzeteden a feltámadásig, ami még lehet, hogy több ezer év múlva lesz csak. Lásd a gazdag és Lázár példabeszédét a Bibliában: "Ezenfelül még közöttünk és közöttetek nagy szakadék is tátong, hogy akik innen át akarnak menni hozzátok, ne mehessenek, se onnan ide át ne jöhessen senki." (Lk 16:26)
De például Júdás levelében is (aki nem az áruló Júdás, hanem Jézus féltestvére) Szodoma és Gomorrára utalva azt mondja, hogy az örök tűz büntetését szenvedik (Júd 1:7), holott kb. 1500 évvel Júdás levelének megírása előtt pusztult el tűzben az a két város. Mégis Júdás jelen időben mondja, hogy szenvednek, tehát ha jól értem, a túlvilágon még 1500 évvel a fizikai haláluk után is szenvedtek.
Ezek komoly dolgok, és nem szabadna addig senkinek sem nyugodnia, amíg biztos választ nem talál arra, hogy hogyan üdvözülhet.
üdv, a javuló Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!