Miért félek pénzt költeni?
Figyelt kérdés
Külföldön dolgozom. Van jelenleg 19-20.000 euró félretett pénzem.. és félek belőle költeni. Igazából jó hogy a szám minden hónapban növekszik.. de költeni ha még 50 eurót is akkor se szeretek. De miért??? Gyűlölök venni bármitmáj. 25. 10:12
11/15 anonim válasza:
6: rosszul tudod, 1000aurot alamizsnának hívják.
12/15 anonim válasza:
régebben, amikor 50ezer volt a havi kereset, 250.- ft volt sz euró
1000 euró akkor 5 havi fizetés volt.
Most 1000 euró 400ezer ft. 1 havi fizetés.
gyengül az euró...
13/15 anonim válasza:
Ha félév alatt jött össze az jobb mintha 4 év alatt.
14/15 Senior Séf válasza:
Elkapott a gépszíj. Ezzel csak egyetlen baj van; hogy így maradsz. Ez lesz az egyetlen örömöd, hogy ha gyarapodsz. Pedig a halottak ruhájára nem varrnak zsebet...
15/15 anonim válasza:
Gondold át az életedet, hogy mi az ami ezt kiválthatta belőled? Én hasonlóan álltam a pénzköltéshez, mint te, sokszor szinte fizikai fájdalommal járt egy-egy pár tízezres költés is. Sokat gondolkodtam, hogy mi az oka és rájöttem szépen lassan. Egyrészt nagyon szegények voltunk fiatal koromban, a szüleimtől semmilyen anyagi támogatásra nem számíthattam, az egyetlen kitörési lehetőség az volt, hogy ha megspórolom magamnak az autóra, lakásra valót. Ezen kívül alacsony volt az önbizalmam és a pénz gyűjtés megnyugtatott, hogy ha kirúgnak a munkahelyemről, akkor sem fogok éhen halni, mert van mihez nyúlni. Nálam ezek voltak az okok, szerencsére rájöttem ezekre, tudatosítottam és túl tettem magam rajtuk. Ma már ésszerű keretek között költöm a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!