Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha beleharaptam az ezüst...

Ha beleharaptam az ezüst érmémbe akkor már nem fogom tudni beváltani?

Figyelt kérdés
Egy 1 unciás ezüst érméről van szó. Beleharaptam hogy meglátszik két helyen rajta a fogam nyoma. Ebbe bele köthetnek később?
2024. máj. 22. 12:06
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
Te kérdező, megtaláltad már a hivatalos leírását arra a minősítésre? Látrhatüóan van időd bőven.
2024. máj. 24. 09:10
 62/69 A kérdező kommentje:

Minek a hivatalos leírását akarod? A korábbi kommentben már kérdeztem, mert érdekelt mire gondolsz. Attól hogy ezt a szópárt hajtogatod hogy "hivatalos leírás, hivatalos leírás, hivatalos leírás" még valahogy nem jön az érzés hogy miféle szerinted zagyvaságra próbálsz rámutatni. Én siman adom ha nincsen "hivatalos leírása" de ettől még rendgetegen veszik. Most mondjuk éppen nem jó biznisz mert jelenleg esik az ára. Legalabb akkor fogalmazd meg az ellenkoncepciódat. Én világosan kifejeztem mit szoktak érteni befektetési arany alatt.

Azzal okoskodnod hogy én mennyire érek rá vagy sem pedig megmosolyogtató mert látszólag te is pont ennyire ráérsz.

2024. máj. 24. 09:30
 63/69 anonim ***** válasza:

Ha nincs hivatalos leírása, akkor miről beszélsz, hogy ez befetetési minősítéssel rendelkezik.

Most tényleg egyetértünk, hogy az egész zagyvaság amit beszélsz.

Képzeld én most is dolgozom és pénzt keresek :) Belefér közben, hogy egy hülyének írogatok.

2024. máj. 24. 09:34
 64/69 A kérdező kommentje:
Értem, tehát tovabbra sem avatsz bele a "hivatalos leírás" rejtelmeibe. Hanem ez így lóg a levegőbe, de a hülye az én vagyok, értem :)
2024. máj. 24. 09:50
 65/69 anonim ***** válasza:
Te oktatsz itt ki mindenkit nagy arccal, hogy mi nem értünk hozzá, ha nem mondasz többet, akkor igen, te vagy a hülye. Bár szerintem ezt rajtad kívül mindenki látja már.
2024. máj. 24. 09:57
 66/69 A kérdező kommentje:

Most csúsztatsz, mert én veled ellentétben nem kötekedtem vagy kioktattam hanem azokra a kérdésekre igyekeztem válaszolni amiket feltettek. Nyilván egy idő után ugyan olyan hangnemben válaszolok mint ahogyan a kérdést felteszik, azt hiszem ez érthető. Viszont a nyughatatlan információéhséged miatt rászántam magam és beírtam a keresőbe mi a "befektetési arany"

Ezt találtam:

"Az ÁFA törvény 235. § (1) E fejezet alkalmazásában befektetési arany:

a) legalább 995 ezrelék, vagy azt meghaladó tisztaságú, a nemesfémpiacokon elfogadott, de legalább egy grammot meghaladó súlyú, rúd vagy lemez formájú arany, függetlenül attól, hogy arról bocsátottak-e ki olyan értékpapírt, amelynek megszerzése egyúttal az abban megjelölt termék tulajdonjogának megszerzését is jelenti, vagy nem;

b) legalább 900 ezrelék vagy azt meghaladó tisztaságú, az 1800. év után vert aranyérme, amely az érmét kibocsátó államban törvényes fizetőeszköz vagy az volt, feltéve, hogy az érme értékesítésének szokásos piaci ára legfeljebb 80 százalékkal haladja meg az érme aranytartalmának nemesfémpiacokon kialakult szabadpiaci értékét.

(2) Az (1) bekezdés b) pontjától függetlenül befektetési arany az az érme is, amely szerepel a Héa-irányelv 345. cikke szerint közzétett listán."

2024. máj. 24. 10:03
 67/69 anonim ***** válasza:
Neked ezüst érméd van, nem arany.
2024. máj. 24. 10:05
 68/69 A kérdező kommentje:
Ezen rugóztál 7 oldalon keresztül hogy ezt el tudd sütni 🤣🤣🥰
2024. máj. 24. 10:15
 69/69 A kérdező kommentje:

"Történelmileg a nemesfémek pénzként (mint valuta) bírtak nagy jelentőséggel, napjainkban azonban már leginkább befektetési és ipari árucikként jelentősek. Mind az arany, az ezüst, a platina és a palládium el van látva ISO 4217-es devizakóddal."

"Neked ezüst érméd van, nem arany."

Arany érmém is van.

Egyébként az ezüst is szerepel a Héa-irányelv 345. cikk ben.

2024. máj. 24. 10:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!