Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Németben miért nem akarnak...

Németben miért nem akarnak lakást és inkább bérelnek, ott nem annyi közel a lakásbérleti díj mint lenne a lakáshitel törlesztőrészlet ami után legalább az övéké válna?

Figyelt kérdés

máj. 14. 12:48
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:
Na hát erről a "befektetésről" beszélek, Magyarországon számlájukat kifizetni alig tudó rongyos nyomorgó nyugdíjasok élnek egyedül közel 40 milliós házakban, ahelyett hogy valahogy a nagy, gyümölcsözött vagyonukat élveznék.
máj. 21. 17:17
 42/53 anonim ***** válasza:
Csakhogy le kéne belőle vonnod, amit albira költöttem volna 5 év alatt kedves befektető...
máj. 21. 20:24
 43/53 anonim ***** válasza:

Nyugodtan vond le, de nem fogja a többletértéket elvinni… ahhoz évente 3 milliót kellett volna költened albérletre egy olyan lakásért amit meg lehetett venni 25 millióért. Én rezsivel együtt sem fizettem ennyit hasonló árfekvésű ingatlan(ok)at bérelve. A rezsit pedig ugyanúgy fizeted saját ingatlanodban is. De lehet finomítani bele nem számolt tételekkel még:

- Karbantartási/felújítási költségek…

- S&P500 osztalékai…

máj. 21. 22:33
 44/53 anonim ***** válasza:
#37: szerintem amikor az Üzlet és pénzügyek kategóriában bedobod a "mire gyűjtögettek, ti fösvények" atombombát, akár le is zárhatjuk a vitát. Közös nevező nem lesz.
máj. 22. 00:39
 45/53 anonim ***** válasza:
Lehetséges, hogy igazad van, és nagy szakértelemmel lehetett volna a 25 millát úgy is befektetni, hogy mondjuk évi plusz 1 millát nyerjek rajta. Más kérdés hogy én és még sokan ehhez nem értünk olyan szinten hogy ezt biztonsággal és garantáltan meg is tehessük. Ebbe is rengeteg energiát kell fektetni ami egy mezei dolgozó szülőnek nem biztos hogy van. A saját lakás biztonsága, az hogy onnan nem tehetnek ki 1 vagy 2 hónapos felmondási idővel, hogy nem pofáz bele a tulajdonos olyan dolgokba amit felnőtt lévén én szeretnék eldönteni, szerintem megint olyan tényező, amit akár pénzben is lehetne fejezni. És amíg a Soros Györgyöknek van saját ingatlanuk, nem is egy, addig szerintem nem lehet kimondani, hogy a saját ingatlan hülyeség meg rossz befektetés. Amíg nincs gyereked, elvagy egy albérletben de mekkora mentális károkat okoz több embernek ha egyszer csak váratlanul az egész családnak költözni kell? Egy ekkora mentális megterhelés mekkora bevételkiesést okozhat? Ezeket mindenképp érdemes szerintem megfontolni. Én úgy gondolom hogy egy saját ingatlan kell, és egyáltalán nem egy rossz befektetés. Emellett lehet befektetni a mindenféle masba, mikor már a tetőt a fejem meg a családom feje fölött nem kockáztatom.
máj. 22. 10:42
 46/53 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem, hisz USA-ban, Angliában pár utcával odébbköltözés, amivel ugyanúgy van fedél, nem jelent olyan problémát amibe beleőrülnek, hanem sokszor költöznek egy élet alatt.
máj. 22. 11:21
 47/53 anonim ***** válasza:
Akkor ne értsd és hidd, hogy nyugaton különb emberek élnek mint te, erezd magad nyugodtan másodrendűnek. Ez is egy világnézet.
máj. 22. 13:06
 48/53 A kérdező kommentje:
333 millió usa-inál norma, hogy nincsenek költözésről megrémülve, ha akár másik államban kap a családfő munkát. Kilencszer költöznek egy élet alatt. Szóval pár utcával, vagy kerülettel odébbköltözéstől rettegni úgy hangzik, mint egy kifogás.
máj. 22. 13:22
 49/53 anonim ***** válasza:

45: Ez nagyrészt igaz, de más tészta. Te azt kérdezted, hogy hol nőtt volna 25 millió 40-re öt év alatt, és megkaptad a választ (a globális részvénypiacon, ami az ingatlanba fektetés fő, a közhiedelemmel ellentétben szaktudást és energiát nem igénylő alternatívája).

Az eredeti kérdés egyébként Németországra vonatkozott, ahol nem tehetnek ki 1-2 hónapos felmondási idővel, sőt, alapesetben sehogy, és az is korlátozott, hogy a tulajdonos mibe pofázhat bele.

A saját ingatlannak megvannak az előnyei, de Soros György nem azért lakik saját házban, mert akkora befektetés, hanem azért, mert élvezni akarja ezeket a kétségtelen előnyöket, még ha azt a pár millió dollárt jobban is tudná forgatni szinte bárhogy. Gondolom Soros György fullextrás S-Mercijére már nem mondod, hogy "lám, milyen jó befektetés az S-Merci".

máj. 22. 13:59
 50/53 anonim ***** válasza:
Igazából nem olyan magasak a német fizuk, mint amennyire itthonról annak tűnik..nettó 3 ezer az átlagfizu, de az átlagos megélhetési költségek kb 80%-kal magasabbak (ez főleg a magas albérleti díjak és szolgáltatási árak miatt van így), viszont egy nm2 átlag 5-7 ezer euró a nagyobb városokban. Eléggé elérhetetlen sokak számára és ugyanúgy 20% önerőt kérnek a bankok.
júl. 12. 15:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!