Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Németben miért nem akarnak...

Németben miért nem akarnak lakást és inkább bérelnek, ott nem annyi közel a lakásbérleti díj mint lenne a lakáshitel törlesztőrészlet ami után legalább az övéké válna?

Figyelt kérdés

máj. 14. 12:48
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

"Milyen alternatív hozamának, a bérlők nehogy már tömegével bölcs befektetők legyenek. A bérleti díj egy haszontalan feneketlen zsák, aminél biztos hogy találni jobbat lakáshitellel, nem?"

Kedves kérdező, erre válaszolnék neked magyar példán :D . Képzeld el én albérletben lakom és a vagyonom hónapról hónapra nő 😯. Míg ha lakástörlesztőt fizetnék kb. az összes megkeresett pénzem elmenne 🧐😔. Számszerűsítek neked: Egy ilyen típusú lakás amiben élek kb. 35-40 milliótól indul (2 szobás, teljesen felújított panel/tégla típusú lakás). A teljesen felújított nem azt jelenti, hogy le van rakva egy laminált parketta és ki van festve, hanem azt jelenti, hogy gyakorlatilag MINDEN új és igényes. Szeretünk is itt lakni a barátnőmmel. Igen 35-40 milliótól kezdődik, nem ér annyit de jelen pillanatban a piacon ennyiért kínálják az ilyen típusú lakásokat a környéken. Jelenleg ezt a lakást 170 ezer / hóért béreljük.

Tömören összefoglalva:

Olcsóbb bérelni, mint hitelt fizetni abban az esetben, ha nem vagy pénzügyi analfabéta és a pénzt befekteted. A befektetés alatt nem csak a tőzsde és az ingatlan bérbeadás létezik. Számos banki és kincstári ajánlat közül is válogathatsz + vállalkozás + cégépítés. És a kamatos-kamatnak hála a pénzed neked (is) fog dolgozni így a bérleti kiadások ellenére is egyre gazdagabb leszel.

Na nálam ez az a pont, ha lenne rá való akkor sem biztos, hogy vennék sajátot mert akkor örökké én nekem kéne a pénzért dolgozni. Ha annyit dolgozok én a pénzért ő is dolgozzon nekem.

máj. 21. 09:31
 32/53 A kérdező kommentje:
És ezeket a befektetéseket ha nem is vitte el a háborús infláció, nem jobb huszonvalahány év múlva a 170 ezreket fizetve 40 milliós lakással rendelkezni, főleg hogy Magyarországról beszélünk ahol államilag még támogatott is a lakáshitel?
máj. 21. 10:07
 33/53 anonim ***** válasza:
A német fogorvosom bruttó 7 ezer eurót keres. És azt mondta hogy ő is albérletben lakik . Mert bármi történik tovább tud állni
máj. 21. 12:21
 34/53 anonim ***** válasza:
100%
Dettó, én vehetnék pl lakást Budapesten hitel nélkül is de inkább bérlek és értékpapírokba fektetek. Majd ha nyugdíjazom magam akkor meg elköltözöm olyan helyre ahol nagyon olcsó a lakhatás.
máj. 21. 12:58
 35/53 anonim ***** válasza:

#32: "ezeket a befektetéseket ha nem is vitte el a háborús infláció"

Látom képben vagy. Nézz már rá az S&P500 és All-World indexekre...

máj. 21. 14:41
 36/53 anonim ***** válasza:

31-es vagyok.

32-es háborús inflációs papagáj. Már bocsánat :D . De mindenki ezzel a logikátlan gondolatmenettel dobálózik.

Gondolkozz logikusan: Ha 150 ezer forint az albérlet és neked 200 ezer forint jön havonta a befektetésedből akkor még így is +50 ezer marad a zsebedben. A havi fizud felét hozzácsapod ismét lekötöd. De akkor már nem 200 ezer forint lesz a kamat egy hónapra hanem több. Mondjuk 209 ezer. Ezt hívják "kamatos kamatnak". Aki ismeri használja aki nem ismeri fizeti (hiteltörlesztés).

máj. 21. 15:29
 37/53 A kérdező kommentje:
Fehér holló az olyan magánbefektetés, ami nem káros hülyeség. Már a definíciója is, a kiindulási értelme, hogy az extra hozamát később élvezed is sosem valósul meg. Fiatalabban sokkal többet ér a pénz, ezért alapból bukó még akkor is ha te vagy Warren Buffett. Ráadásul még ha nyereségesek is, fösvény emberek kuporgatják halálukig, kapzsi emberek meg újra befektetik anélkül hogy valaha élveznék. Ha meg valaki meg nem tudja elkölteni annyit keres, akkor meg hülyeség olyan sok órát dolgoznia.
máj. 21. 15:29
 38/53 A kérdező kommentje:
Hát 150 ezer befektetésből hagyjál már a havi 200 hozamos kriptós menősködő aztán lenullázódó árfolyamos toborzásoddal. :D
máj. 21. 15:36
 39/53 anonim ***** válasza:
Csakhogy a lakás is egyre többet ér. Az enyémet 25 milláért vettem 5 éve, most 40et ér. Mikor is kapartam volna össze 15 milla megtakarítást 5 év alatt? Akarhova fektetem be a pénzem.
máj. 21. 15:48
 40/53 anonim ***** válasza:
70%

“25 milláért vettem 5 éve, most 40et ér Mikor is kapartam volna össze 15 milla megtakarítást 5 év alatt? Akarhova fektetem be a pénzem.“

Ez ha jól számolom 60% felértékelődés forintban

Az S&P500 index:

- 5 éve 2826 USD

- ma 5312 USD

Ez 88% felértékelődés dollárban.

A dollár 290 volt 5 éve, most 355, az 22% felértékelődés forintban

1,88*1,22=2,29, azaz az S&P500-nak 129% a felértékelődése forintban.

Tehát kétszer akkora vagyonod lenne most, ha nem lakást vettél volna, hanem S&P 500 indexkövető ETF-et.

Hogyha kicsi kutatómunkát végzel, akkor azt fogod látni, hogy az ingatlant mindig felülteljesíti a részvénypiac hosszú távon.

máj. 21. 17:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!