Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Élhetek a jótállási jogommal...

Élhetek a jótállási jogommal ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Transznemű vagyok.

Magyarországon a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján senki nem változtathatja meg a nemét, vagy a keresztnevét egy, a születésekor megállapított és bejegyzett nemével ellentétes utónévre. Emiatt az én okmányaimon férfinévvel, férfi nemmel vagyok fellelhető.

Az imént rendeltem valamit az internetről, mely termékre 1 év garanciát vállalt az árusító cég. A termék hibásan érkezett.

Kérdésem: Élhetek a jótállási jogommal úgy, hogy a számla egy olyan névre lett kiállítva, melyről nem tudom igazolni, hogy magam személyét képezi?

A csomagot a női nevemre rendeltem, amit semmilyen hivatalos papírral nem tudok magaméként igazolni.

Ilyenkor mi a teendő?

ápr. 1. 00:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%

Én vagyok az első válaszoló. Ha ez nem trollkérdés, akkor tessék, itt egy komoly válasz:

Jótállási jog nem létezik. Létezik olyan, hogy jótállás, meg olyan is, hogy a vásárlástól való elállás. Te ez utóbbit keresed. Eszerint internetes vásárláskor jogod van 14 napig elállni a vásárlástól, bármiféle indok nélkül. Visszaküldöd a cuccot, és ennyi volt. A kutyát nem érdekli, hogy milyen névre rendelted a terméket. Viszont ugye vannak korlátozások, hogy például sértetlen legyen a termék.

Meg van olyan is, hogy garancia. Ezt szokták akkor elővenni, ha elromlik a termék, vagy eleve hibásan érkezik. Itt se nagyon foglalkoznak a neveddel, írj nekik vagy hívd őket fel, de jelezd valahogy a problémát.

Az "imént" szó azt jelenti, hogy pár perce. Ha valamit az imént rendeltél meg, azt még biztos nem kaptad meg.

De még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ez trollkérdés.

ápr. 1. 12:57
 12/13 anonim válasza:
59%

Mindegy hogy trollkérdés-e.

Valamivel igazolnod kell a termékhez tartozó vàsàrlàst. Erre garanciapapír vagy szàmla tökéletes. Az hogy transznemű vagy, nem bonyolítja jobban a szituàciót, mintha édesanyàd, pàrod vagy baràtod jàrna el az ügyben.

júl. 8. 09:19
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Illetve megbotránkoztató, hogy néhányan mennyire nem képesek együttérzőnek lenni, és inkább ráfogják a kérdésemre, hogy trollkérdés, vagy rólam állítják, hogy "vannak bajok a toronyban", ami persze valamennyire igaz, de senki nem tökéletes. Ezenfelül egyetemre járok és középiskolás korom óta kitűnő vagyok. Gondolom kedves 5-ös válaszoló, amellett, hogy hű heteró vagy, te sem vagy mindenben a toppon... Mindenesetre megoldódott a csomag ügy, bementem másnap és másik személy ült a pult mögött, akinek elmagyarázva a helyzetemet megértésre találtam, és átadta a csomagot, és aláírást kért tőlem a választott nevemen. Elmondta azt is, hogy a meghatalmazásos dolog is csak azért kell, nehogy más vegye át valaki csomagját, utána meg ebből balhé legyen mert bemegy az eredeti rendelő és már nincs csomag. Tehát vannak még ilyen emberek... Adta a jóisten :D
júl. 8. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!