Élhetek a jótállási jogommal ebben az esetben?
Transznemű vagyok.
Magyarországon a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján senki nem változtathatja meg a nemét, vagy a keresztnevét egy, a születésekor megállapított és bejegyzett nemével ellentétes utónévre. Emiatt az én okmányaimon férfinévvel, férfi nemmel vagyok fellelhető.
Az imént rendeltem valamit az internetről, mely termékre 1 év garanciát vállalt az árusító cég. A termék hibásan érkezett.
Kérdésem: Élhetek a jótállási jogommal úgy, hogy a számla egy olyan névre lett kiállítva, melyről nem tudom igazolni, hogy magam személyét képezi?
A csomagot a női nevemre rendeltem, amit semmilyen hivatalos papírral nem tudok magaméként igazolni.
Ilyenkor mi a teendő?
Én vagyok az első válaszoló. Ha ez nem trollkérdés, akkor tessék, itt egy komoly válasz:
Jótállási jog nem létezik. Létezik olyan, hogy jótállás, meg olyan is, hogy a vásárlástól való elállás. Te ez utóbbit keresed. Eszerint internetes vásárláskor jogod van 14 napig elállni a vásárlástól, bármiféle indok nélkül. Visszaküldöd a cuccot, és ennyi volt. A kutyát nem érdekli, hogy milyen névre rendelted a terméket. Viszont ugye vannak korlátozások, hogy például sértetlen legyen a termék.
Meg van olyan is, hogy garancia. Ezt szokták akkor elővenni, ha elromlik a termék, vagy eleve hibásan érkezik. Itt se nagyon foglalkoznak a neveddel, írj nekik vagy hívd őket fel, de jelezd valahogy a problémát.
Az "imént" szó azt jelenti, hogy pár perce. Ha valamit az imént rendeltél meg, azt még biztos nem kaptad meg.
De még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ez trollkérdés.
Mindegy hogy trollkérdés-e.
Valamivel igazolnod kell a termékhez tartozó vàsàrlàst. Erre garanciapapír vagy szàmla tökéletes. Az hogy transznemű vagy, nem bonyolítja jobban a szituàciót, mintha édesanyàd, pàrod vagy baràtod jàrna el az ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!