Élhetek a jótállási jogommal ebben az esetben?
Transznemű vagyok.
Magyarországon a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján senki nem változtathatja meg a nemét, vagy a keresztnevét egy, a születésekor megállapított és bejegyzett nemével ellentétes utónévre. Emiatt az én okmányaimon férfinévvel, férfi nemmel vagyok fellelhető.
Az imént rendeltem valamit az internetről, mely termékre 1 év garanciát vállalt az árusító cég. A termék hibásan érkezett.
Kérdésem: Élhetek a jótállási jogommal úgy, hogy a számla egy olyan névre lett kiállítva, melyről nem tudom igazolni, hogy magam személyét képezi?
A csomagot a női nevemre rendeltem, amit semmilyen hivatalos papírral nem tudok magaméként igazolni.
Ilyenkor mi a teendő?
Ez ügyes troll kérdés.
(Remélem, troll kérdés.)
Semmi.
Akár én is visszaküldhetem a nevedben a csomagot, senkit nem fog érdekelni
Nem troll kérdés.
Eddig soha nem éltem garanciával, 19 éves vagyok, és nem tudom, mennyire veszik komolyan, hogy a vásárló maga kapja a kártérítést. Azt hittem legalább valahogy hitelesíteni kell ezt.
"Mit ír az ÁSZF, létező névre kell rendelni?"
Á dehogy. Mindenféle kamunevekről, kamucímekkel postán maradóra. Lopott bannkártyával fizetve. Fészbuk nikkel hitelesítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!