Havi kiadás mértéke érdekelne. Nem szórom a pénzt,de olykor belefér mozi,színház,ruha,stb.Ketten élünk,albérletben,továbbá megtakarítást is befizetünk minden hónapban,1 autót tartunk fent.A havi kiadásink összesen átlag 600E Ft.Ez normális manapság?
Abszolút egyetértek. Tulajdonképpen mi értelme a munkának (életnek), ha mindennemű rekreációt megvonunk magunktól (természetesen, amennyiben van lehetőségünk rá anyagilag és időben).
Nem heti szinten, de olykor igenis szükséges. Kinek, mi okoz feltöltődést.
A mostani világban ezek a kiadások havonta teljesen normálisak. Sajnos.
Bizonyára lehetne még itt ott lefaragni a kiadásokból, de ez már csak rajtatok múlik. Az élelmiszereken sokat lehet fogni, csak nagyon megkell nézni hogy mit hol vásárol meg az ember. Én pl... mindent máshol veszek, így jobban kijövök a pénzemből. Kocsim nincsen, mert a munkahelyem és vásárlás 2-8km körzetben van, kerékpárral, gyaloglással, szoktam nagy átlagban közlekedni. Ezen már rengeteg pénzt tudok spórolni éves szinten, hogy nincsen kocsim. Nekem kicsit könnyebb mert sajátházban élek, hitelem nincsen. 15 évig dolgoztam és rengeteg túlórát bevállaltam, hogy tudjak venni egy saját kisházat.
Szórakozásra havonta nem nagyon szoktam költeni, inkább évente 2-3 alaklommal. Jómagam is, már, több mint 20 éve vezettem egy füzetben a havi kiadásaimat. Igen hasznos dolognak tartom.
Köszönöm a válaszodat.
Persze, le lehetne faragni belőle, olyan módon, hogy a munkán kívül itthon ülünk a lakásban és csirkemellen élünk.
Igen, sokszor mi is több boltból szerezzük be a dolgokat, illetve ami bevált nekem, hogy nagybevásárlás 1 napon, ezentúl van, hogy 2 hétig nem kell bolt közelébe sem menni.
Autó az muszáj, a párom munkája miatt.
Tényleg nagyon hasznos, biztos vezetni fogom.
Gratulálok, hogy sikerült összetenni egy saját házra, nem kis teljesítmény!! 15 év rengeteg idő.
Én az élelmiszeren nem spórolnék. Bár az igaz, hogy sok esetben saját márkás termékeket vásárolok, mert pl megnézem az Aldis szalámit: a Pick gyártja, ugyanolyan minőség, de harmadával olcsóbb.
Amivel sokat tudok spórolni, az pl a kávé és a papíráru, amit a bolhapiacon veszek, sokkal olcsóbb, mint a boltban.
Meg a mosogatógépbe és mosógépbe a kapszulát mindig netről rendelem, akcióban nagy tételben. Nem romlik meg és pl ami a boltban 20-30 darabos csomagban, darabonként 180-200 forintért megy, azt neten 120 darabos tételben darabonként 80-ért megveszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!