Havi kiadás mértéke érdekelne. Nem szórom a pénzt,de olykor belefér mozi,színház,ruha,stb.Ketten élünk,albérletben,továbbá megtakarítást is befizetünk minden hónapban,1 autót tartunk fent.A havi kiadásink összesen átlag 600E Ft.Ez normális manapság?
Alberlettel es az ismeretlen osszegu havi megtakaritassal a havi 600e es a havi 4M is 'normalis' lenne.
Ugye erzed miert kerdeztel f.szsagot?
1# Ahogy írod, a minőségen nem spórolunk mi sem.
Köszönöm a választ! :)
2# Köszönöm az értelmes választ.
4# Köszönöm a válaszod. Abszolút nem panasz,megbecsülök mindent, amim van és amit megengedhetünk magunknak. Pár éve nekünk is irdatlan összeg volt ez, talán azért merül fel bennem, hogy valamit rosszul osztok be.
Remélem hamarosan neked is javul a helyzet! :-)
Nekem 2023-ban (éves szinten összesen, egy fő, ezer forint):
Kajaköltség: -795
Lakhatás, rezsi: -1.021
Ruházkodás, vegyiáru: -211
Ingázás: -94
Telekommunikáció: -65
Egészségügy: -441
Pénzügyi szolgáltatások: -254
Használati cikkek amortizáció: -59
Értékvesztés, hitelezési veszteség: -3
Egyéb: -1
Összesen létfenntartás: -2.946
Szerencsejáték: -23
Üdülés, utazás: -4.332
Edzés: -107
Kávé, édesség: -251
Ajándékozás, adományok: -512
Szórakozás: -119
Kényelmi berendezések amortizácio: -250
Egyéb -210
Összesen életminőség költségek: -5.804
Így már más a kép. Ha ebből 200 az albérlet és 100-at fixen eltesztek, akkor szerintem a 600 összességében nem sok. De elgondolkoznék lassan, hogy érdemes-e ennyiért bérelni.
Mi saját családi házban élünk, minimális hitellel, egy gyerekkel, a havi költésünk 5-600 ezer forint között van attól függően, hogy bejön-e valami extra kiadás. Ebbe én nem számolom bele a megtakarításunkat.
Először azt írtam volna, hogy baromi sok 600 ezer 2 főre.
De így hogy írod, hogy 200 ezer az albérlet, így már reális.
Mi sajátban lakunk, ígyis elmegy 400 ezer 2 főre+1 babára.
És ebben nincs benne a megtakarításunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!