Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit és hogyan kell csinálni?

Mit és hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés
Sajnos kaptam a MOKK-tól egy fizetési meghagyást egy ezer éves telekomos számla miatt, amit úgy tudtam rendeztem de ezek szerint mégsem. 300.000ft gyűlt össze szép lassan kb.3 év alatt. 15 napon belül meg kellene fizetnem ezt az összeget de sajnos ez egyelőre rengeteg. A felét tudnám most kifizetni a többit sajnos nem. Mit tehetnék? Egyezkedni úgy tudom nem igazán lehet de viszont a papíron le van írva hogy felkereshetem őket akár ügyfélkapun keresztül is hogy részletfizetést kérjek. A problémám az hogy hiába keresgéltem nekem nagyon bonyolult az ügyfélkapu. Nem tudom a 6 típus közül melyikre menjek mert majdnem ugyanaz a szöveg. Annyit tudok hogy a kiállító közjegyzőhöz kellene fordulnom. Mi a folyamat lépésről lépésre az ügyfélkapun? Köszi ha segít valaki.
2024. jan. 6. 11:03
 1/7 anonim ***** válasza:
12%

"300.000ft gyűlt össze szép lassan kb.3 év alatt. 15 napon belül meg kellene fizetnem ezt az összeget de sajnos ez egyelőre rengeteg. A felét tudnám most kifizetni a többit sajnos nem. Mit tehetnék?"

Ez elég nagy szégyen, hogy 2024-ben 300 000 forint kifizetése valakinek gondot okoz. Elmondom mi a megoldás:

Elsősorban javaslom hogy nézz ki egy piacképes egyetemi szakot majd tegyél emelt érettségit a felvételihez szükséges tárgyakból, amire akár holnap elkezdheted a készülést. Az egyetemen vállalj diákmunkát / szakmai gyakornokoskodj / vegyél részt kutatásban hogy frissdiplomásként már komoly önéletrajzzal rendelkezz és versenyképes legyél. Pár éves tapasztalattal amikor már komoly szakember leszel egyéni vállalkozóként / contractori szerződéssel dolgozz vagy saját vállalkozást alapíts a jövedelmed egy részét fektesd be differenciált módon.

2024. jan. 6. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Lepj veluk kapcsolatba, kerdezd meg kie a koveteles. Aztan a koveteleskezelovel vedd fel a kapcsolatot es mond meg nekik hogy szeretnel reszletekben fizetni.

Egyebkent fizetesei meghagyast nem nagyon szoktak kuldeni, ha tartozol akkor inkabb vegrehajtas lesz.

En arra tippelnek hogy ez egy elevult tartozas, mivel a telekommunikacios tartozasnal ez 1 ev. Viszont ha nem mondasz ellent a fizetesi neghagyasnak akkor jogerore emelkedik a koveteles.

Tehat elsolepes, mondj ellent.

Aztan keresd fel a koveteleskezelot. Tole kerd ki az osszes iratot. Ha a talalsz benne egy olyan intervallumot ami tobb mint egy ev(365nap) ahol nem kaptal felszolitast, nen ekrestek hivatalosan stb akkor hivatkozhatsz elelvulesre.

Ha meg sem evult el, akkor meg mindig felajanlhatod a reszletfizetest.( Bele fognak menni)

2024. jan. 6. 11:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló. Nem kellene jártatnod a lepcsest ha valamit nem tudsz! Diplomával rendelkezem és nagyon jól fizető állásom van, de ha óhajtod tudni házat vásároltunk december elején a félre tett pénzünkből illetve el kellett temetnem édesanyámat is karácsony után 2 nappal. Remélem örülsz te nagymenő!
2024. jan. 6. 12:37
 4/7 A kérdező kommentje:
2-es köszi, de inkább szeretném fizetni és nem igazán mennék perre stb, időm se lenne rá. Inkább megszerettem volna egyezni hogy a felét kifizetem azonnal illetve a közjegyzői díjakat és következő hónapban a többit is kitudnám.
2024. jan. 6. 12:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Jo nagy hulye vagy ha olyan tartozast fizetsz ami mondjuk elevult. Ellent mondani a FMnek nem nagy dolog. Utana nekik kene bizonyitani hogy a koveteles jogos. Ekkor te szepen hivatkozol elevulesre. Ha nem evult el, akkor lesz lehetoseged a megegyszesre. Ha meg elevult akkor be fogjak latni es beken hagynak.

Fizetesi meghagyas az pont arra jo hogy egy olyan tartozas valjon jogerosse, ha nem mondasz ellent ami amugy behajthatatlan lenne.

2024. jan. 6. 12:54
 6/7 A kérdező kommentje:
De 5 év egy elévülés nem? Én legalábbis így tudom, de ebben a témában nem vagyok jártas.
2024. jan. 6. 14:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Leirtam, a telekommunikacios tartozasnal 1 ev.
2024. jan. 6. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!