Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék félretenni havi...

Hogyan tudnék félretenni havi nettó 600 ezerből?

Figyelt kérdés

Lehet ez elsőre soknak tűnik, de amúgy meg egyáltalán nem az. Egyedül élek albérletben, havi 220-at fizetek. Még erre jön rá a kaja, ami 150k (nagydarab ember vagyok, 191cm és 110 kg.) Utána 100k a havi kötelező dolgok, mint pl. diákhitel fizetése, bkk és egyéb bérletek, edzés, mobilnet, stb. És már ott tartok, hogy elköltöttem 570-ezret, és nem vettem magamnak semmi extrát, nem mentem el szórakozni, vagy meginni egy sört a haverokkal. A félre tevésről meg nem is beszélve.

Úgy érzem, hogy ez a 600 ezer ma olyan mint 7-8 éve 200 ezer volt.

2023. dec. 27. 13:32
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Na igen, a matek sose volt az erősségem XD

Ennél olcsóbb albérlet nem nagyon van a piacon. Az albérletem 180k alapból, de hozzájön még havi 40k rezsi+közös költség is. Azért a zabálj kevesebbet nem úgy működik, mint egy 60kg-os legénynél, hogy akkor fogom magam és csak napi 1x eszek. Ráadásul meghízva sem vagyok, szimplán edzek, és azért vagyok ennyi. Az edzés miatt meg sokkal többet kell ennem. Plus így is sokszor akciós kajákat veszek, nem pedig bélszínt meg lazacot.

A gyaloglást nem igazán tudom megoldani, BKV-val is 50p az út a munkahelyemre.

2023. dec. 27. 14:24
 12/25 anonim ***** válasza:
23%
Hagyd abba akkor az edzést és akkor máris lesz egy csomó pénzed. Hol berelsz ahol 180 ezer a legolcsobb a piacon? Amúgy akkor bérelt szobát csak, az olcsóbb lesz.
2023. dec. 27. 14:28
 13/25 anonim ***** válasza:
56%
én amikor ennél jobban kerestem (18 eve 200 netto) akkor szobát béreltem, ekkora keresetből pesten a teljes lakás bérlése erőn felüli pénzszórás
2023. dec. 27. 14:37
 14/25 anonim ***** válasza:
15%

Próbálj meg csinálni valami ilyesmit

[link]

Vagy revolut számlánál is van egy csomó lehetőség pénzt félrerakni.

2023. dec. 27. 14:41
 15/25 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem számold újra mert ez nekem nem 570 re jött ki.

Albérletet olcsóbban is ki lehetne hozni.

Bkk bérletet és mobilnetet van ahol munkáltató fizeti, kérdezz rá van-e nálatok is.

2023. dec. 27. 15:10
 16/25 anonim ***** válasza:
46%

9

Ha többet mozog nem lesz kórosan elhízva, tovább bírja a cipő meg kevesebbet kell majd gyógyszerre költeni.

2023. dec. 27. 15:13
 17/25 anonim ***** válasza:
70%

Hülyeség, hogy nincs olcsóbb albérlet 220k-nál.

Amúgy hova tűnik az a 100 ezer forint, amit elszámoltál? Ezt kéne kideríteni és egyből lenne megtakarítás.

2023. dec. 27. 16:06
 18/25 anonim ***** válasza:
55%

17

Kokszra megy el.

2023. dec. 27. 16:17
 19/25 anonim ***** válasza:
92%

600 000-ből? Baromi könnyen. A titok nyitja az, hogy nem a végére kell hagyni a megtakarítást, hanem azzal kell kezdeni.

(Minden hónapban, amikor megérkezik a zsozsó) Elsőként félreteszel pl. 200 000 Ft-ot, elkülöníted egy megtakarítási számlára (pl. egy gondosan kiválasztott brókernél nyitott számlán gondosan kiválasztott részvényeket veszel belőle, hogy ne csak legyen megtakarításod, de gyarapodjon is), és a többit beosztod a hónap költségeire.

2023. dec. 27. 18:39
 20/25 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem sok az a 150k kajára 1 hónapban. Bár én kisebb vagyok nálad (184/88kg), de 90-ből ki jön a kajám. Ilyeneket eszem, hogy basmati rizs/bulgur/kuszkusz/quinoa/édesburgunya mint köret. Főétel csirkemell általában, neha sertéscomb. Heti 1x lazac. Zöldségnek paradicsomot, uborkát, kukoricát eszem, gyümölcsöt is veszek. Reggeli zabpehely tejjel vagy szendvics teljes kiörlésű kenyérből, humusszal, 90%-os hústartalmú felvágottal. Mindennap eszek soványtúrót is, szuper feherje forrás ugye. Különböző magvakat (dió, pisztacia) is fogyasztok stb.

Napi kalóriabevitelem kb 2800-2900 kcal, szinten tartáshoz elég és megvan havi 90 ezerből. A titok annyi, hogy otthon kell főzni.

2023. dec. 27. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!