Németországban mennyit ér egy havi 1800-2000 eurós nettó fizetés? Lehet abból félretenni?
Igen ez jó fizetés....Nagyon is.
Az albárlet,lakás,evés villany telefon vízszámla,fütés...Szóval ha egyedül vagy albiban meg kell húznod magad.
Mink család vagyunk 2 gyermekkel a lakás 400€,60 a víz,60€ a telefon,72villany,79€ ovi,férjemnek van havi nyugdíj bizt.128€,+autó, enni inni,én itthon vagyok,talán januártól tudok dolgozni menni,csak találnom kell egy jó tagesmuttert. :(
Mi most félre teni semmit sem tudunk....
Amíg én is dolgoztunk egyikünk fizuját eltudtuk tenni.Addíg gyerekek sem voltak.
Hol dolgozol,hogy ennyi a fizud???
Fősuli alatt dolgoztam a müncheni olimpiai torony közelében, egy helyi büfében/presszóban/kajáldában (azért nem fejezem ki pontosan, mert napközben büfé volt, de voltak normál ételek, illetve volt kiülős kávézós része)
c. a. 6 Eurós fizetéssel, heti 50-60 óra kürül (hétfőtől-szombatig) szállásom munkásszállón volt napi 10 Euró áfával.
Munkamennyiségtől függően 1200-1500 Euró a havi kereset, - a szállás szinte fix 300 Euró, ezen kívül költség még a helyi bérlet,ruhamosás, némi újság a kaját főleg munkahelyen ettem, azon kívül kenyér szalámival.
Így 800-1200 Euró körül lehetett eltenni, lefaragva az igényeket.
Annyit tudni kell, ha valaki kimegy dolgozni, minimum 30 % kevesebbet fog keresni, mint egy Német, ha valaki Diplomával helyezkedik el a szakmájában (véleményem szerint ez kevés, ill. évről évre kevesebb) akkor 50 % is lehet a differencia. Egyedüli ok, amiért külföldi mehet Németországa dolgozni, mert OLCSÓK. Ha nem az Mo.-i vállalatrészleg vezetőjeként vagy kint, illetve ha nem szakácsként a Magyar specialitásokat sütögeted, nagy ívben tesznek rád, honnan jöttél. Csak tudd a nyelvüket, bírd a munkád.(törökökkel szemben azért előnyt élvezel, őket nagyon utálják, de olcsóak, és bármit elvállalnak, emellett komoly városrészeik vannak már a nagyvárosokban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!