1000 Euró nettó nem kevés fizetés németországi mezőgazdasági munkára?
Reggel 6-tól este 8-ig tartó munka lenne (kivéve ebédidő) és heti 6 nap. Levonták az adót és a lakbért, kaját és 1000 euró maradna. Nem kevés ez egy kicsit? Vagy csak én vártam többet?
Nem tudom elvállaljam e ennyiért.
Mások is ennyit keresnek hasonló munkakörben?
Ja, és ez szakmunka lenne, van róla papírom németre lefordítva is.
Itthon keresel 250-et, abból még meg kell élned, rezsit és kaját venned. Mennyi marad? 150? 120?
A német fizuból tisztán marad 300. Kajád, szállásod van.
Már írtam, hogy a családom itthon maradna, szóval a lakáshitelt, autóhitelt, rezsit itthon is kell fizetni. Ezért kéne 250 ezer forint körül hazaküldenem, de akkor nekem csak 50 ezer forint marad, amiből nem tudok hazajönni.
Csak azért keveslem az 1000 Eurót, mert másoktól 1300-1500-as fizetéseket hallottam (pl hentes, gyári munkás). ezek szerint a nagyobb cégek többet tudnak adni. És ott is van munkásszálló meg gondolom kaja is.
"Csak azért keveslem az 1000 Eurót, mert másoktól 1300-1500-as fizetéseket hallottam (pl hentes, gyári munkás)"
Igen, ott ennyit fizetnek, ott viszont legtöbbször sem a kaját, sem a szállást nem fizetik, hanem magadnak kell a szállást intézni és magadnak kell bevásárolni. Szoktak kínálni munkásszállókat 200-250 €-ért, de ezekben 4-6 ember lakik egy szobában. Ha bírod akkor ok, de én soha nem tudtam idegenekkel akár még csak külön szobában sem lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!