1000 Euró nettó nem kevés fizetés németországi mezőgazdasági munkára?
Reggel 6-tól este 8-ig tartó munka lenne (kivéve ebédidő) és heti 6 nap. Levonták az adót és a lakbért, kaját és 1000 euró maradna. Nem kevés ez egy kicsit? Vagy csak én vártam többet?
Nem tudom elvállaljam e ennyiért.
Mások is ennyit keresnek hasonló munkakörben?
Ja, és ez szakmunka lenne, van róla papírom németre lefordítva is.
nem okoskodni szeretnék, de én is keveslem az 1000 eurót.
ismerősöm Belgiumban mosogat, kap kaját meg szállást, és ezen felül keres meg 1000-1200 eurót. napi 8-10órával, heti 5-6nap.
Másik ismerős Ausztriában ugyanezt csinálja (szállást és kaját ő is kap) , kevesebb órával, és ugyanezt, sőt, többet is megkeres. Talán a te munkádat tekintve valóban nem sokat ad.
Családi pótlékot csak akkor tudsz kint igényelni, ha családod is kint van.Ha ők itthon vannak nem fogsz kapni utánuk és ha nem tévedek az adónál sem veszik figyelembe a gyerekeidet. Amúgy erre a munkára ez nagyon kevés. Beszélsz németül? Nem a nyelvvizsgát kérdezem, hanem a valós tudásod. Honnan van ez a munka lehetőség? Magyar közvetítőtől?
Mi az, hogy levonták az adót??? Már kint vagy? Van munkaszerződésed? Abban mi van feltüntetve fizetésnek? Mert elvileg a bruttónak kéne szerepelni...
Jár a családi pótlék akkor is, ha itthon maradnak a gyerekek. Csak nem a teljes összeg, hanem a magyart megkapja a feleségem itthon éa a két ország különbözetét meg én odakint. Elvileg.
Dec. 1-én kezdek. Még nincs szerződés, mivel csak telefonon beszéltünk a munkaadómmal. Régi ismerősöm, már dolgoztam nála 10 éve és 5 éve voltunk nála nyaralni. szóval megbízom benne. Csak a nyelvtudásom kicsit megkopott, ezért nehezen értettük meg egymást telefonon.
2100 Euróra leszek bejelentve, ebből lejön 600 adóra és még 500 szállásra és kajára. Így marad 1000. Ha megkapnánk még a családi pótlék kiegészítést az is lenne vagy 300 euró. De azt mondta majd még beszélünk a fizetésről. Remélem nem a csökkentéséről akar beszélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!