Magyarországon középiskolai tanárként kb. 70.000 forintot tudnál eltenni, ha ugyancsak leviszed a színvonalt:
- 25000-30000 forint között munkásszálló, 20000 körül a kaja, talán 3000-10000 Forint a helyi bérletjegy, és tegyük fel minimum 120.000 körül kapsz.
De ez erős saccolás, hisz tanárként úgy is albérletet/saját lakást akarsz, így valószínűleg kevesebb marad, Németeknél azért aránylag könnyen félre tudsz tenni 100.00 Forint felett.
2011. nov. 9. 11:40
12/22 anonim válasza:
rohatt sokat mer ott akinek 800 eurós bére van már az gazdagnak számít
2011. nov. 10. 14:43
13/22 anonim válasza:
Csak azér 800-at irtam mer az egyik haverom anniyt keres ott aztán azt sokra tartja
2011. nov. 10. 14:44
14/22 anonim válasza:
Hát megnézném én azt az embert aki 800€ keres,fizeti az albérletét villanyt,telefont vizet fütést és még enni is tud.....
Na ne vicceljünk már!!!!
2011. nov. 10. 15:52
15/22 eszta41 válasza:
Végigolvastam a kommenteket, nagyon vegyesek. Az Én tapasztalatom a következő: a fiam ez év aug 1-én kezdett el kinnt dolgozni, érettségi után. A fizetése amivel felvették: 7.80-as órabér volt + a szállás ingyenes. A bruttója így 1250 volt, adózás után 800 euró. Azt mondta ebből pompásan ki lehet jönni. A múlt hónapban már jóval többet kapott, mert jól dolgozik, megbecsülik. A bruttó bére 3000 euró volt!!! Ez már szinte kánaán. Azt tudnod kell mielőtt kimész, hogy a lakásbérlés nem úgy működik mint itthon. Engedélyek kellenek hozzá, most nem részletezem pontosan, de kalkuláld bele a tervezésbe, hogy az engedély megszerzéséig is laknod kell valahol. Egy percig ne gondolkodj azon, hogy ennyi pénzért menj vagy ne. HA van lehetőséged azonnal! Mindenképpen tudsz félretenni is az mellett, hogy jól élsz.
2011. nov. 10. 22:05
16/22 anonim válasza:
Elárulnád hol kap a fiad 3000,€??
Mink itt lakunk 7 éve.A férjem még most sem kap 3000€ pedig vollzeit dolgozik,és 12,5 órabérrel.Mit csinál a fiad és helyileg hol???Komolyan kíváncsi lennék rá......
Ùgy lehet lenni ha ingyen szállás van.Nekünk csak a lakás 400€+reszi250€ 2 gyermek,autó,és élni kell....
Azért azt a 800€ ne anyira dícsérjétek.Mert ha csak ennyit keresnénk fel kopna az állunk,és utcára kerülnénk.
2011. nov. 11. 06:51
17/22 anonim válasza:
Az jó a Luxemburg minimálbér 4000 eurót fogja vezetni a következő évben.
2011. nov. 11. 13:38
18/22 eszta41 válasza:
A fiam Karlsruhe mellett egy üveggyárban dolgozik. A kezdő fizetéséhez képest ez az összeg tartalmaz emelést. És van benne 3nap (szombat) túlóra is. Ez az összeg bruttó, nem tudom hogy ezt írtam e az előző hsz-ben. A szállásért nem kell fizetnie, a körülmények nagyon jók. És kap még napi 6 euró étkezési hozzájárulást is. Nagyon jól érzi magát, ez élete első munkahelye és úgy éli meg, hogy innen fog nyugdíjba menni.
2011. nov. 11. 18:45
19/22 anonim válasza:
Hogy került oda be a fiad dolgozni??
Magyar cégtöl??Vagy itt találta???
Mink Reutlingen mellett lakunk.Komolyan érdekelne....
2011. nov. 11. 19:03
20/22 anonim válasza:
Baratnom pont 2000et keres,de sajat lakasban elnek, ferje is jol keres tehat nekik mas.De ismertem olyat akinek 1500 volt a fizuja es nemhogy felretenni de alig birt kijonni belole mert lakast berelt+auto koltsegek,kaja,rezsi stb...
De sztem Ny- Europaban Nemetorszag a legolcsobb,mind elelem,ruhazat,lakasberles.Es hat vannak kulonbozo juttatasok a fizu mellett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!