Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kinek, mennyit és mire/mikor...

Kinek, mennyit és mire/mikor adnátok kölcsönt?

Figyelt kérdés
2023. dec. 8. 20:56
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
91%

Pénzben nincs barátság. Nem vagyok bank.

Ha a családomnak kell, akkor adok. De nem kölcsönbe. Ha kell akkor kell. Odaadom. De nem milliókat ha csak nem vészhelyzet.

2023. dec. 8. 21:05
 2/25 anonim ***** válasza:
67%
Senkinek, semennyit és semmire.
2023. dec. 8. 21:46
 3/25 anonim ***** válasza:
78%
Soha, senkinek, semennyit.
2023. dec. 8. 22:01
 4/25 anonim válasza:
58%
Csak annyit, ami nem fáj annyira, ha netán nem fizetik vissza nekem. Illetve tudnom kell, hogy mire kell a kölcsön. Pl. meghiteleztem már valaki lakás felújításának az alapanyagköltséget, hogy időben be tudják fejezni, és beszálltam valakinek az egyetemi tandíjába is egyszer. Az egyik visszafizette a másik nem. Ez már az ő lelkiismerete.
2023. dec. 8. 23:25
 5/25 anonim ***** válasza:
0%
Neked soha semennyit
2023. dec. 9. 03:01
 6/25 anonim ***** válasza:
11%

Megfelelő biztosítékkal és kamatozással bárkinek bármennyit.

Az adott biztosíték piaci értéke legyen a hitelösszeg minimum 200%-a, valamint a kamat az az államkötvény hozamgörbe + az adott személy kilététől függő kockázati felár.

2023. dec. 9. 08:17
 7/25 anonim ***** válasza:
35%

Nem adok kölcsön, hiszen erre a bank való. Hogyha a bank nem ad, az azt jelenti nem hitelképes és nekem se tudná sose megadni. Nem hiányzik egy probléma a nyakamba, hogy fussak bíróságra a pénzem után.

Családnak viszont lehetőségeimhez mérten bármikor adok, akár ajándékba is.

2023. dec. 9. 08:31
 8/25 A kérdező kommentje:
"Csak annyit, ami nem fáj annyira, ha netán nem fizetik vissza nekem." - Szerintem ez az anyagi része mellett főleg erkölcsi kérdés. Kutya kötelessége lenne a visszafizetés, ennek fel sem kellene merülnie. :o(
2023. dec. 9. 10:42
 9/25 A kérdező kommentje:
Én csak olyanra adnék kölcsön (persze a kölcsön összegénél nagyobb értékű, piacképes zálog esetén), ami befektetési célú, azaz pénzt hozna (pl. munkaeszköz vagy jó eredményű cég részvénye). Egy nagyobb tévé, hobbiautó, nyaralás stb. esetén kizárt.
2023. dec. 9. 13:39
 10/25 anonim ***** válasza:
58%
Senkinek, nekem sincs belőle elég, nem tudok saját lakást venni. Ha már lenne, lehet máshogy állnék hozzá, de amíg albérletre megy el a fizum nagy része, addig nem tudok kölcsön adni senkinek és nem is akarok.
2023. dec. 15. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!